BAZAR

A murit Ray Tomlinson, informaticianul care a inventat emailul

Anunțul a fost făcut de Vinton Cerf pe pagina sa de Facebook și Twitter, co-inventator al protocolului de control al transmisiei / protocol internet (Transmission Control Protocol / Internet Protocol, TCP/IP) și în prezent vice-președinte la gigantului Google, informează Agerpres.

Potrivit lui Mike Doble, purtător de cuvânt al companiei Raytheon la care Tomlinson lucra în prezent, decesul a survenit sâmbătă dimineață, dar nu se știe dacă acesta se afla acasă și nici cauzele morții, relatează Reuters.

Născut în 1941 și absolvent al prestigiosului MIT (Massachusetts Institute of Technology), Ray Tomlinson a scris primul e-mail din istorie în anul 1971. El a proiectat programul de trimitere a unor astfel de mesaje electronice în timp ce lucra la Arpanet, rețeaua disponibilă cercetătorilor și militarilor care a dat mai târziu naștere internetului.

Totodată, el a fost cel care a avut ideea de a utiliza caracterul @ pentru a separa identitatea persoanei din rețea căreia îi este destinat la care se referă mesajul.

Pe blogul său, Ray Tomlinson a relatat în detaliu povestea creației sale, încercând să oprească legenda care tindea să ia locul faptelor.

„Primul e-mail a fost trimis între două mașini care se aflau una lângă cealaltă”, conectată prin intermediul Arpanet, a explicat el. „Primul mesaj a fost neînsemnat și l-am uitat”, a continuat el. „Cel mai probabil a fost ceva de genul QWERTYUIOP (primele litere ale tastaturii în limba engleză) sau ceva de genul acesta …”.

„Nu credeți tot ce citiți pe web. Amintiți-vă, există oameni în spatele acestor pagini, iar oamenii fac greșeli”, a avertizat Ray Tomlinson citat de AFP.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button