ARHIVA B365

A murit o legendă a baschetului românesc

Pe 5 aprilie, Costel Moscalu ar fi împlinit 48 de ani. Fostul mare jucător de baschet a decedat în urma unui stop cardio-respirator intervenit duminică, 30 martie, înaintea meciului de baschet dintre Politehnica Iaşi şi Rapid Bucureşti, care ar fi trebuit să aibă loc la Sala Polivalentă din Iaşi. Medicii chemaţi să-i acorde primul ajutor au încercat să-l resusciteze timp de aproape 60 de minute, dar fără succes.

Moscalu a fost diagnosticat cu diabet la vârsta de 27 de ani, iar boala i s-a agravat în ultima perioadă, potrivit adevărul.ro.

Costel Moscalu a făcut parte şi a condus în teren echipa de aur a Iaşiului, care a reuşit cele mai mari performanţe în 1996-1997. Atunci, Politehnica Iaşi a reuşit să se claseze pe locul 3 în campion, succes egalat în anul 2000, atunci când regretatul jucător tocmai începuse să antreneze echipa din capitala Moldovei.

La începutul anilor ’90 a jucat alături de jucători precum Ghiţă Mureşan sau Sandu Vinereanu, iar în anul 1994 a obţinut titlul de coşgheter al României, ca jucător la Farul Constanţa.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button