A murit Mircea Duşa, fost ministru al Apărării. Politicianul suferea de cancer

19 dec. 2022
4560 Afișari
A murit Mircea Duşa, fost ministru al Apărării. Politicianul suferea de cancer
A murit Mircea Duşa, fost ministru al Apărării. Politicianul suferea de cancer/ FOTO: deputatul PSD Dumitrița Gliga

A murit fostul ministru Mircea Duşa (67 de ani), luni de dimineaţă, 19 decembrie. Fost ministru al Apărării şi al Afacerilor Interne în perioada 22 decembrie 2012 – 17 noiembrie 2015, Mircea Duşa suferea de cancer.

”Mircea Dușa a fost un român și un bărbat adevarat, un prieten loial și un om politic valoros. Sunt mândru că am fost împreună în Echipa politică și guvernamentală care a făcut multe lucruri bune pentru oameni. Dumnezeu să îl odihnească”, a scris fostul premier Victor Ponta.

Mesaje de condoleanțe au mai transmis Ministerul Apărării și liderul PSD Marcel Ciolacu.

Anunţul decesului a fost făcut de Romeo Focşa, preşedintele PSD Harghita, pe grupul de şefi de filială PSD.

„Cu regret vă anunț ca a murit fostul ministru Mircea Dușa!”, a scris Romeo Focşa.

„Astăzi, Mircea Dusa a decis să plece într-o lume mai buna… Am pierdut un prieten, un camarad de nădejde, un partener pe care am fost onorat să îl am alături și de la care am învățat enorm. Îți mulțumesc, Mircea, pentru tot! Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

 

Mircea Dușa, date biografice

Mircea Dușa a fost ministrul apărării naționale în guvernele Ponta 2, 3 și 4. Pe 4 noiembrie 2015 prim-ministrul demisionar Victor Ponta a propus ca Dușa să preia conducerea interimară a guvernului. Președintele Klaus Iohannis nu a acceptat însă propunerea lui Ponta și l-a desemnat prim-ministru interimar pe ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Înainte de Revoluția din 1989 a avut diferite funcții în Partidul Comunist Român și consiliul popular al orașului Toplița: șef serviciu în perioada 1976-1986 și vicepreședinte între 1986 și 1990. Din 1990 până în 1996 a fost viceprimar al orașului Toplița, iar din 1996 a devenit membru PDSR și primar al orașului Toplița.

Din anul 2001 a fost prefect al județului Harghita, iar în anii 2004 și 2008 a fost ales deputat de Harghita din partea PSD.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies