ARHIVA B365

A MURIT LUCREȚIA CIOBANU. Artista avea 90 de ani

A MURIT LUCREȚIA CIOBANU:

„S-a stins din viata Doamna Muntilor, Lucreția Ciobanu! Ramas bun!”, este mesajul postat pe Facebook de realizatoare TV Iuliana Tudor.

Ulterior, decesul artistei a fost confirmat de un apropiat al acesteia.

„A decedat in seara aceasta, in jurul orei 19.30, la Bucuresti, la varsta de 90 de ani. In octombrie ar fi implinit 91 de ani. Nascuta la 27 octombrie 1924, in localitatea sibiana Toparcea, Lucretia Ciobanu a mai fost numita „Doamna muntilor”. Ea va fi depusa vineri, la capela Cimitirului Ghencea civil din Bucuresti unde este inmormantat si sotul ei, inmormantarea urmand sa aiba loc sambata”, a declarat miercuri seara, pentru Agerpres, interpretul Marcel Parau, apropiat al regretatei Lucretia Ciobanu.

A MURIT LUCREȚIA CIOBANU:

Fostii colaboratori ai cantaretei au aflat vestea miercuri seara, chiar in sala de repetitii, cand se pregateau pentru spectacolul omagial de joi, de la Bucuresti, ‘In Memoriam Marioara Murarescu – Din Inima pentru Romani’. Printre cei mai afectati colaboratori de la Sibiu este coregrafa Ansamblului Profesionist „Junii Sibiului”, Silvia Macrea.

„Eu am crescut cu ea, am facut turnee cu tata, cu ea, in strainatate. (…) Pentru tot folclorul romanesc este o mare pierdere. Noi, sibienii si noi, artistii de la „Junii Sibiului” putem spune ca am pierdut o mama. O mama pe care o sa o purtam in cantecele si dansurile noastre populare, pentru ca dansa a adus folclorul din Marginimea Sibiului pe culmile cele mai inalte. Daca familia va fi de acord, dorim ca, de anul viitor, sa transformam Festivalul „Vara, vara, primavara”, in Festivalul National de Folclor ‘Lucretia Ciobanu'”, a declarat Silvia Macrea, potrivit stirileprotv.ro.

LUCREȚIA CIOBANU A MURIT:

Având o carieră impresionantă în spate, artista a devenit cunoscută în special pentru promovarea folclorului sibian timp de mai multe decenii.

Laureată a Festivalului Mondial al Tineretului în anul 1953, Lucreţia Ciobanu a fost numită „Doamna Munților” datorită repertoriului păstoresc pe care l-a abordat. A dus cântecele din Mărginimea Sibiului până Statele Unite ale Americii și Canada.

În ziua de 2 august 2013, într-o ceremonie care a avut loc în Piața Mare din municipiul Sibiu, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a festivalului de folclor Cântecele Munților, Lucreţia Ciobanu a primit titlul onorific de Cetățean de Onoare al județului Sibiu.

LUCREȚIA CIOBANU A MURIT


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button