A murit Lucian Avramescu. Poetul și jurnalistul a avut o ultimă dorință

13 dec. 2021
8491 Afișari
A murit Lucian Avramescu. Poetul și jurnalistul a avut o ultimă dorință
A murit Lucian Avramescu. Poetul și jurnalistul a avut o ultimă dorință

Lucian Avramescu s-a stins din viață, duminică dimineață, la locuința sa din localitatea Sângeru, Prahova. Poetul avea vârsa de 73 de ani. Ce rugăminte i-a adresat Patriarhului Daniel în luna septembrie a acestui an.

A murit Lucian Avramescu. Poetul și jurnalistul a avut o ultimă dorință. Medicii ajunși de urgență la fața locului au executat manevre de resuscitate vreme de jumătate de oră.

A murit Lucian Avramescu

Duminică dimineață, 12 decembrie 2021, s-a stins din viață, la vârsta de 73 de ani, poetul Lucian Avramescu, la locuința sa din localitatea Sângeru, Prahova. Cauza decesului a fost un stop cardio-respirator.

Echipajul medical a ajuns de urgență la casa poetului. Lucian Avramescu a fost găsit de cadrele medicale în stare de inconșitență și a fost resuscitat timp de jumătate de oră, dar din păcate, medicii au fost nevoiți să declare decesul, potrivit declarațiilor făcute de surse medicale pentru News.ro.

Potrivit informațiilor transmise de sursele citate, echipajul medical s-a deplasat duminică dimineață la o locuință aflată în comuna Sângeru, pentru a acorda ajutor unui bărbat în vârstă de 73 de ani, care era inconștient. Medicii ajunși la fața locului au constatat că pacientul era inconștient și se afla în stop cardio-respirator. Din nefericire, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Sursele citate au confirmat că bărbatul decedat este poetul și jurnalistul Lucian Avramescu.

Poetul și jurnalistul a avut o ultimă dorință

Poetul și jurnalistul Lucian Avramescu s-a născut la data de 14 august 1948, în comuna Sângeru, judeţul Prahova. A fost licențiat în peisagistică și ziaristică. Debutul în presa literară a fost în anul 1970. De asemenea, poetul a fost autorul versurilor pentru cunoscuta melodie „Bună seara, iubito”, cântată de Loredana Groza, alături de Ion Caramitru, decedat în data de 5 septembrie 2021.

În luna septembrie a acestui an, poetul Lucian Avramescu i-a cerut permisiunea Patriarhului Daniel să fie înmormântat în incinta Muzeului Pietrei, ridicat cu ajutorul său, în comuna Sângeru.

Poetul i-a scris Patriarhului Bisericii Ortodoxe, Preafericitului Daniel, și l-a rugat să-i îndeplinească această rugăminte, cu toate că a primit mai multe răspunsuri negative fără ca oamenii responsabili să întrebe și fără să se documenteze.

„Ultimul NU ferm a venit de la un funcționar bisericesc al Patriarhiei. Cererea mea este de a se îngădui înmormântarea mea, scriitorul Lucian Avramescu, autor a peste treizeci de cărți, în incinta Muzeului Pietrei, la Sângeru, din Prahova, comună în care m-am născut”, a fost rugămintea transmisă Patriarhului Daniel, cu doar câteva luni în urmă, conform ph-online.ro.

Cookies