A murit inventatorul mall-ului, Alfred Taubman

de:
19 apr. 2015
0 Afișari
A murit inventatorul mall-ului, Alfred Taubman

Informaţia privind moartea lui Alfred Taubman, om de afaceri în domeniul imobiliar şi inventator al conceptului de complex comercial de tip mall, a fost dată publicităţii, vineri, de fiul acestuia, Robert Taubman, informează zf.ro.

„În această seară (vineri, n.r.), după ce a cinat acasă, un atac de cord l-a luat de lângă noi, sfârşind ceea ce a fost o viaţă plină, extraordinară, care a influenţat atât de mulţi oameni în atât de multe moduri minunate, pe tot globul”, a spus Robert Taubman.

Alfred Taubman s-a născut într-o familie de imigranţi evrei de origine germană, în Michigan, Statele Unite ale Americii, în 1924, potrivit CNN. În anii 1950, când a observat că americanii se mută în suburbiile marilor oraşe, s-a gândit că vor avea nevoie de locuri unde să îşi facă cumpărăturile. Conceptul de mall s-a dovedit a fi foarte profitabil. Potrivit Forbes, în 2015, averea lui Taubman se ridică la 3,1 miliarde de dolari.

Cariera sa de om de afaceri a fost însă afectată de o serie de scandaluri. În 1983 a cumpărat casa de licitaţii Sotheby’s şi a făcut nouă luni de închisoare în 2002 după ce a fost condamnat pentru că ar fi făcut o înţelegere ilegală cu Christie’s pentru a controla comisioanele caselor de licitaţii. Alfred Taubman a susţinut tot timpul că era nevinovat.

Cookies