A murit eleva olimpică la matematică din Bucureşti care a căzut de la etajul 3, în tabără

de:
09 ian. 2013
0 Afișari
A murit eleva olimpică la matematică din Bucureşti care a căzut de la etajul 3, în tabără

Fata a fost găsită într-o stare foarte gravă, suferind de hipotermie severă. Medicii bănuiesc că eleva ar fi căzut de la etaj în timpul nopții și a fost descoperită abia de dimineață, dat fiind că temperatura corpului ei era de 19 grade atunci când a fost găsită.

Fata urma să fie transportată la o unitate sanitară din Bucureşti în momentul în care transportul nu ar fi prezentat vreun risc pentru viaţa ei, informează Mediafax. 

Familia elevei, care în cursul zilei de marţi a ajuns la spitalul din Sinaia, a cerut medicilor discreţie în ceea ce priveşte starea acesteia.

Eleva, aflată în tabără, era cazată într-o clădire a Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie, aflat în subordinea Ministerului Economiei.

Poliţia ia în calcul mai multe ipoteze, inclusiv pe cea a unei căderi accidentale, dar şi ipoteza tentativei de suicid în cazul elevei. 

Fata era elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 „Jose Marti” din Sectorul 2 al Capitalei şi obţinuse medalia de argint la olimpiada naţională de matematică.

Rozica Ştefan, directorul Şcolii generale nr. 56 „Jose Marti”, a declarat că tabăra respectivă nu este organizată de unitatea de învăţământ, care nu are cunoştinţă despre aceasta.

Tabăra a fost organizată de către o organizație non-profit, Asociația „Math Time”. Potrivit Realitatea TV, elevii erau însoțiți acolo doar de un profesor pensionar, Mircea Lascu, director al Editurii GIL, autor de cărți de matematică și implicat activ în pregătirea și susținerea elevilor la olimpiadele de matematică. 

Cookies