A murit doctorul Naum Ciomu, medicul din București devenit celebru după ce a tăiat penisul unui pacient

18 apr. 2022
8875 Afișari
A murit doctorul Naum Ciomu, medicul din București devenit celebru după ce a tăiat penisul unui pacient
A murit doctorul Naum Ciomu, medicul din București devenit celebru după ce a tăiat penisul unui pacient | Sursă foto: Agerpres

Luni, 18 aprilie 2022, Ghencea Medical Center a anunțat că Domnul Doctor Ciomu Naum a murit. Medicul din București a ajuns celebru după ce a tăiat penisul unui pacient în timpul unei operații.

A murit doctorul Naum Ciomu

Doctorul Ciomu Naum a încetat din viață astăzi, 18 aprilie 2022, după cum a informat centrul medical Ghencea, printr-o postare pe Facebook.

Ghencea Medical Center a transmis următorul mesaj:

Începem săptămâna cu o veste trista. Domnul Doctor Ciomu Naum Niculae a plecat în lumea cea fără de dor. Dumnezeu să-l odihnească în pace! A fost un luptător, un spirit tânăr, un medic cu o experiență și memorie monumentala, un coleg minunat pe care nu-l vom uita. A fost o onoare pentru noi să ne fie coleg si mentor. Condoleanțe familiei si celor apropiați!

Doctorul care și-a mutilat pacientul

În anul 2004, Dr. Ciomu Naum a intrat în atenția publică după ce i-a secționat unui pacient organul genital, în timpul unei operații.

La circa șapte luni de la acest incident, experții din cadrul Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici” au decis să îi retragă acestuia dreptul de liberă practică, conform Antena 3.

Cu toate că Doctorul Ciomu Naum a susținut că deznodământul operației a fost cauzat de un atac cerebral, medicul a fost găsit vinovat de către instanță. Victima acestuia a primit despăgubiri în valoare de 500.000 de euro, pentru mutilarea suferită.

Doctorul Ciomu declara la acel moment că mișcările ilogice ce au fost executate se datorau atacului cerebral suferit, iar rezidentul din sala de operație era unul slab pregătit și nu a sesizat acest lucru.

Mi-am revenit repede și tot eu m-am ocupat de pacient, deși acolo eram doi bolnavi.

La un an de la acest incident, pacientul care fusese mutilat de Doctorul Ciomu a fost operat de către chirurgul Ioan Lascăr, care i-a refăcut bărbatului penisul.

Cookies