A MURIT DINU PATRICIU. Dinu Patriciu era bolnav de cancer la ficat

de:
19 aug. 2014
1 Afișari
A MURIT DINU PATRICIU. Dinu Patriciu era bolnav de cancer la ficat

DINU PATRICIU A MURIT LA LONDRA, MARȚI DIMINEAȚĂ. Dinu Patriciu era grav bolnav, de cancer la ficat. El a făcut și un transplant de ficat, în 2012. Familia lui Dinu Patriciu a transmis un comunicat în care a anunţat decesul omului de afaceri. „Funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc in cercul restrins al familiei”, potrivit familiei.

Omul de afaceri se află pe locul 597 într-un top al miliardarilor lumii apărut în China. În Hurun Global Rich List 2014, Patriciu apare cu o avere de 2,9 miliarde de dolari și ocupă o poziţie aflată pe la mijlocul clasamentului, conform topului de la începutul anului. Conform topului chinezesc, Patriciu a înregistrat faţă de anul trecut o creştere a averii, de la 2,8 miliarde de dolari.

„Dinu Patriciu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi influenţi întreprinzători şi oameni de afaceri din România ultimilor 25 de ani, s-a stins din viaţă într-o clinică londoneză. La 3 august împlinise 64 de ani.

Dinu Patriciu a murit inconjurat de membrii familiei, in urma unei infectii pulmonare, pentru care fusese spitalizat in ultimile zile.

Funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc in cercul restrins al familiei. Pe aceasta cale, familia face un apel indoliat la respectarea dorintei defunctului ca ultimul sau drum sa ocoleasca neintelegerile, lipsa de decenta si agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte, in ultimii ani de viata si suferinta.

Multumim pe aceasta cale tuturor celor care l-au cunoscut, apreciat si respectat.

Dumnezeu sa-l ierte!

Familia Patriciu”, potrivit comunicatului.

DINU PATRICIU A MURIT: Ce spune medicul lui DINU PATRICIU despre moartea sa

La câteva luni de la recuperarea după transplant, Dinu Patriciu a povestit despre momentele grele prin care a trecut. Acesta a spus că recuperarea nu a fost uşoară, însă l-a ajutat foaret mult voinţa.

„Am trecut printr-o încercare dificilă, dar acum mă simt mult mai bine decât înainte şi am foarte multe planuri de viitor. Am de gând să trăiesc înca o perioadă (…) Mă uitam prin diverse tabloide la poze de-ale mele ajunse prin nu ştiu ce întâmplări în presă. Atunci când mă aflam într-un scaun cu rotile… Zâmbeam, dar eram un schelet. Acum nu mai sunt (…) Trebuie să îi ajuţi pe doctori. Ei nu pot face nimic fără tine. Dacă nu ai voinţa de a face fizioterapie, exerciţii fizice, alergare, nu ajungi un om întreg după o asemenea încercare”, a povestit Patriciu, în anul 2013, la România TV.

Omul de afaceri avea probleme şi cu soţia sa, care a intentat procedura de divorţ în februarie 2013, în timp ce acesta se afla îcă sub îngrijirea medicilor.

Citește și Dinu Patriciu rămâne căsătorit cu Dana Patriciu. Cererea de divorț i-a fost respinsă

Dosarul Rompetrol, trimis spre soluţionare la instanţa supremă

Fostul premier Petre Roman, nasit de Dinu Patriciu, a spus marti, la aflarea vestii mortii fostului liberal, ca stia se zbate de o vreme intre viata si moarte.

„Este o stire foarte trista pentru mine, pentru familia mea, eram legati prin legaturi crestinesti, era atat nasul de casatorie al meu cat si nasul de botez al baiatului meu, Petrisor, asa ca va puteti imagina cat de suparat pot sa fiu. Era bolnav, a avut o consecinta grava dupa asta si stiam ca se zbate intre viata si moarte de mai multa vreme. Imi pare foarte rau”, a declarat Petre Roman.

Dan Costache Patriciu, s-a născut la data de 3 august 1950, în familia unui cunoscut petrolist din perioada interbelică.

Tatăl său, Valeriu Patriciu (1903-1987), a fost inginer în mine, doctor în geologie, geofizică și mineralogie și a lucrat ca geolog-șef, începând din anul 1935, în Societatea Astra Română (societate română cu capital anglo-olandez), o sucursală a trustului petrolier Royal Dutch Shell Co. Tatăl său a fost anchetat de către Parchetul Militar din România în scandalul „sondelor deviate”, care a făcut valuri timp de doi ani în presa vremii. În acea vreme, Inspectoratul Minier al Statului acuza Societatea Astra Română că exploatează petrol din zone proprietate a statului, cu sonde deviate.
„Așa este, tata a fost petrolist. În momentul în care am luat decizia rațională de a trece spre petrol, de a mă îndrepta spre domeniul energiei, evident că a jucat un rol și copilăria în care auzeam despre mișcări tectonice, sinclinale… și așa mai departe. Dar probabil că exista și un destin”
—Dinu Patriciu

Deși dorea să urmeze artele plastice, la sfatul tatălui său, a ales să dea admitere la arhitectură. Dinu Patriciu a absolvit Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” din București în anul 1975, obținând diploma de arhitect. După absolvirea facultății, a fost repartizat ca arhitect la Institutul de Proiectări al Ministerului Comerțului Exterior. A primit numeroase premii de arhitectură și design în România și în străinătate.

Apoi, în anul 1978 este admis ca asistent universitar la Institutul de Arhitectură din București. Face meditații la desen tehnic cu cei care doreau să devină arhitecți, având după spusele sale 85 de elevi pe an (printre care și cunoscutul solist al formației Holograf, Dan Bittman, care nu a trecut însă examenul de admitere la institut).

Împreună cu câțiva colegi, câștigă un concurs internațional de arhitectură pentru construirea unui palat la Abu Dhabi pentru fiul șeicului Reza. Între anii 1984-1990, efectuează mai multe deplasări în Emiratele Arabe Unite, unde participă la realizarea unor proiecte asemănătoare.

În perioada regimului comunist, el a acumulat o vastă experiență în domeniul imobiliar, finalizând peste 40 de proiecte locative și de spații comerciale în România și mai mult de 25 de complexe de lux, clădiri de birouri și hoteluri în Emiratele Arabe Unite.

Revine în România după Revoluția din decembrie 1989, pentru a intra în politică și afaceri: imobiliare, presă, servicii financiare și, în cele din urmă, petrol.

Dinu Patriciu a fost căsătorit și are doua fiice, Ana și Maria.

Cookies