ARHIVA B365

A murit din cauza unor borduri montate de CNADNR. Rudele victimei cer daune de un milion de euro

Un bărbat a murit într-un accident rutier din cauza unor borduri prea înalte montate pe o șosea din Bihor de Compania Națională de Drumuri. Asta susține văduva bărbatului, care cere acum daune de un milion de euro.

Cristina Brebu are 40 de ani şi îşi creşte singură cei doi copii. Spune că a ajuns mamă singură din cauza unei greşeli a Companiei de drumuri. Soţul ei a murit anul trecut într-un accident pe Drumul Naţional 79, în apropiere de Oradea. Camionul pe care îl conducea s-a răsturnat după ce a lovit o construcţie făcută pentru a obliga şoferii să reducă viteza.

„Alveola este la 200 de metri în afara localităţii. Nu te aştepţi să o vezi şi, în al doilea rând, nu era luminată”, a declarat prin telefon avocatul Mircea Ursuţa, potrivit Digi24. 

Poliţiştii spun că accidentul în care a murit şoferul TIR-ului a fost provocat de viteză, dar că omul poate mai avea o şansă dacă nu dădea peste alveola aceea.

Silviu Popa, şeful biroului Drumuri Naționale de la Poliţia Rutieră Bihor, spune că „o cauză secundară avem – lipsa iluminatului public şi neîntreţinerea în permanență a semnalizării rutiere din zona acestor insule.”

Compania de Drumuri a modificat în cele din urmă bordurile prea înalte şi nu a vrut să comenteze nimic în legătură cu milionul de euro cerut ca daune de văduva şoferului.

Rezerva directorilor poate fi înţeleasă. Anul trecut, compania a plătit un milion de euro despăgubiri pentru o tânără care şi-a pierdut o mână într-un accident rutier.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button