A murit Cornelia Catanga. Artista a fost răpusă de COVID-19 la 63 de ani

A murit Cornelia Catanga. Artista a fost răpusă de COVID-19 la 63 de ani

A murit Cornelia Catanga. Cunoscuta cântăreață de muzică lăutărească era sub supravegherea medicilor de la Spitalul Universitar din Capitală, unde era internată după ce fusese diagnosticată cu COVID. Anunțul decesului, care a survenit în noaptea de joi spre vineri, a fost făcut de jurnalista Mara Banică.

 

”Din pacate, Cornelia Catanga s a prapadit. Sunt impietrita, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a rapus o, acum o ora, la Spitalul Universitar din Capitala. Dumnezeu sa o ierte!”, a scris Mara Bănică pe pagina sa de Facebook.

A murit Cornelia Catanga

Cornelia Catanga s-a născut în anul 1958, în satul Zeletin, județul Buzău, și este nepoata violonistei Maricica Catanga.

În anul 1964, Cornelia începe să cânte la acordeon, iar în 1966 cântă pentru prima dată pe scenă, la balul comunei Valea Plopului. Județul Prahova.

În anul 1969 participă la o preselecție la Casa de Creație din Buzău, aici fiind descoperită de Doina Badea cu care colaboreaza un an, ca solist instrumentist.

În 1971 cântă pentru prima dată alaturi de Toni Iordache, iar in perioada 1972-1978 începe sa cânte la nunți alături de Nicolae Florian și Marin Năsturică.

În 1979, Catanga cântă pentru scurt timp alături de Romica Puceanu.

În 1985 are primul spectacol la Sala Polivalenta (comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu si Alexandru Arșinel.