A murit caracatiţa Paul, prezicătorul de la Mondiale

de:
26 oct. 2010
0 Afișari
A murit caracatiţa Paul, prezicătorul de la Mondiale

„A murit fără chinuri, din cauze naturale, în timpul nopţii”, au anunţat reprezentanţii acvariului care i-a găzduit caracatiţei activitatea de prezicător într-ale rezultatelor fotbalistice, transmite Agerpres.

Performanţele caracatiţei Paul au făcut înconjurul lumii după ce a reuşit să ghicească rezultatele naţionalei de fotbal a Germaniei în timpul Mondialelor din Africa de Sud, dar şi câştigătoarea finalei disputate între reprezentantivele Spaniei şi Olandei.

Supranumită „oracolul cu tentacule”, caracatiţa Paul era pusă să aleagă, în faţa camerelor de luat vederi, între două cutii de plexiglas, ornate cu drapelele ţărilor ale căror selecţionate urmau să se întâlnească în meciurile de la CM 2010, alergând de fiecare dată cu echipa învingătoare.

După încheierea Cupei Mondiale, acvariul din Oberhausen a primit numeroase oferte de cumpărare a celebrei caracatiţe-profet, care au fost însă refuzate.

Născut în 2008 la Weymouth (Anglia), de unde apoi a fost transportat în Germania, Paul a primit o statuie din bronz după campionatul mondial din partea unei delegaţii spaniole, precum şi titlul de „cetăţean de onoare” al oraşului Carballino din nord-estul Spaniei.

Cookies