A murit Benone Sinulescu. Doliu în lumea muzicală din România. Artistul avea 84 de ani

18 nov. 2021
2086 Afișari
A murit Benone Sinulescu. Doliu în lumea muzicală din România. Artistul avea 84 de ani

Artistul de muzică populară Benone Sinulescu a murit joi, la prânz, transmit mai multe televiziuni din România, printre care Antena 3 și România TV, care îl aveau destul de des printre invitați. Cântărețul avea 84 de ani, iar cauza morții ar fi o penumonie.

Benone Sinulescu a murit joi, 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani. Marele artist fost decorat de două ori și a scos 26 de albume în cariera sa extrem de lungă. Totuși, în ultimele luni, acesta a avut mai multe probleme de sănătate. Interpretul de muzică populară era în spital de duminică, după ce i s-a făcut rău.

Artistul a lăsat în urmă o carieră muzicală impresionantă, cu sute de melodii în repertoriu.

Benone Sinulescu a murit joi

Cauza morții, spune Antena 3, este o penumonie care i-a fost fatală. În ultimele luni acesta a ajuns de mai multe ori la spital din cauza problemelor de sănătate, cu toate că se temea de medici. Decesul a survenit joi, în jurul orelor 14:50.

Soția sa a transmis că în ultima vreme devenise mai optimist şi spera că starea sa de sănătate se va îmbunătăţi. Totuși, de duminică, atunci când au apărut ultimele semne că ceva nu este în regulă, starea sa de sănătate a fost din rău în mai rău și a culminat cu moartea de joi după-amiază.

Viața lui Sinulescu

Născut la data de 24 mai 1937 într-o familie de muncitori, Benone Sinulescu și-a descoperit dragostea pentru muzica populară încă de când era copil. Mai mult, ar fi cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod. Talentul l-ar fi moștenit de la tatăl său.

După ce a terminat școala elementară în Siriu, Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi, precum și dirijorul corului. Încă de copil știa deja pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican. Tot elev, la Școala Medii Tehnice din Buzău, a început să cânte la stația de amplificare a orașului, iar unul dintre primele melodii pe care le-a interpretat a fost ”De la moară până la gară” a Ioanei Radu.

Apoi, a mers în București pentru a da examen la Școala Specială de Muzică, însă nu a intrat din prima, dar din a doua încercare a fost admis.

La doar 18 ani înregistra melodiile ”Străina mamei, străină”, ”La Lenuța sub cerdac” și ”În munții Buzăului”. Apoi, cu ansamblul ”Ciocârlia” reputația sa a crescut în România. Au început și concertele, atât în țară, cât și în străinătate. De asemenea, a colaborat cu orchestra ”Barbu Lăutaru” a Filarmonicii de Stat ”George Enescu”, în cadrul căruia a făcut un dialog muzical cu Irina Loghin.

A susținut un concert în Coreea de Nord

În timpul regimului comunist, Benone Sinulescu a cântat pentru oameni politici precum Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu, Leonid Brejnev sau Nikita Sergheevici Hrușciov. În plus, el a susținut un concert ca invitat în Coreea comunistă, la aniversarea de 80 de ani a fostului președinte Kim Ir Sen. Artistul a interpretat atunci și o melodie în coreeană pentru mama dictatorului.

Cookies