Alexandru Sassu a murit la 65 de ani. Politician PD, apoi PSD, el a fost șef al TVR într-o perioadă tulbure a televiziunii publice

25 sept. 2021
35805 Afișari
Alexandru Sassu a murit la 65 de ani. Politician PD, apoi PSD, el a fost șef al TVR într-o perioadă tulbure a televiziunii publice
A murit Alexandru Sassu, politician PD, apoi PSD și fost șef al TVR într-o perioadă tulbure a televiziunii publice

Alexandru Sassu, fost preşedinte al TVR și fost ministru în Guvernul Radu Vasile, a murit, la 65 de ani.

Alexandru Sassu, fost preşedinte al Televiziunii Române în perioada 2007-2010, dar și politician, fost ministru în Guvernul Radu Vasile, a murit la vârsta de 65 de ani, scrie News.ro.

Mandatul său la TVR, marcat de acuzații de ingerințe politice

Sassu a condus TVR în perioada 2007-2010. În mandatul său a realizat cea mai scumpă achiziţie TVR – drepturile pentru Liga Campionilor. În martie 2010, Sassu a fost demis de Parlament, după mai multe conflicte de-a lungul timpului cu angajaţii TVR.

La câteva luni de la numire, a intrat în conflict cu directorul de știri Rodica Culcer, după ce Jurnalul TVR a difuzat imagini cu interceptări din dosarul Cataboșul, cu Decebal Traian Remeș (ministru al agriculturii) și cu Ioan Avram Mureșan (fost ministru al agriculturii). În 2008, Rodicăi Culcer i s-au limitat atribuțiile editoriale.

Alexandru Sassu a acuzat și el ingerințe politice din partea lui Emil Boc în politica editorială a postului. El a spus că Televiziunea Publică nu va fi una depolitizată, atât timp cât premierul Emil Boc îi cere o emisiune săptămânală, la TVR.

Sassu, de la Adevărul TV al lui Dinu Patriciu, înapoi la TVR în funcția de consilier al Doinei Gradea

În 2010, Alexandru Sassu a fost numit la conducerea Adevărul TV, pe atunci finanţat de Dinu Patriciu. De la Adevărul Holding a demisionat în februarie 2012. În iunie 2018, Sassu a revenit în Televiziunea Română, în calitate de producător şi consilier al Doinei Gradea.

Politicianul Alexandru Sassu, din garda veche a PD a lui Petre Roman trece la PSD-ul lui Adrian Năstase

Alexandru Sassu s-a născut la 26 octombrie 1955, la Bucureşti. A fost deputat de Brăila din partea Partidului Democrat în legislatura 1992-1996. În perioada 1996-2000, a fost deputat PD de Bucureşti, iar între 2000-2004 deputat de Timiş, ales tot pe listele PD.

În 1998 a deţinut funcţia de ministru pentru relaţia cu Parlamentul. Până în ianuarie 2003 a fost liderul grupului parlamentar PD din Camera Deputaţilor. În ianuarie 2003 a părăsit PD şi s-a înscris în Partidul Social Democrat.

A fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, la 12 septembrie 2007. A condus Televiziunea publică până la 20 iunie 2011.

Cookies