A murit Alexandra Șinc. Fosta șefă a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, găsită fără suflare în casă

27 ian. 2023
6494 Afișari
A murit Alexandra Șinc. Fosta șefă a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, găsită fără suflare în casă
A murit Alexandra Șinc. Fosta șefă a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, găsită fără suflare în casă. Sursa foto: Jurnalul.ro

Este doliu în lumea justiției din România. Alexandra Șinc, fosta șefă a Parchetului de pe lângă Tribunalul București a murit la 49 de ani. Abia se pensionase în anul 2021.

Poliția s-a deplasat la locuința procuroarei, deoarece apropiații susțineau că femeia nu le mai răspunde la telefon. Agenții de poliție au constatat la fața locului că femeia nu mai are puls.

Cauza morții ar putea fi un atac de cord

Cadavrul femeii a stat mai multe zile pe jos, până când să fie descoperit de către polițiști. Vecinii au fost cei care i-au alertat pe polițiști cu privire la un miros ciudat care venea din apartamentul fostei procuroare.

Ofițerii au spart ușa, văzând că nu le răspunde nimeni, și au descoperit corpul neînsuflețit al femeii.

Sursele apropiate ale fostei șefe susțin că de mulți ani femeia se lupta cu probleme de sănătate și că un atac de cord ar fi putut cauza moartea acesteia.

Cine era, de fapt, Alexandra Șinc

Alexandra Șinc a fost absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității din București. De-a lungul timpului, aceasta a redactat mai multe lucrări specifice profilului ei, precum Codul de procedură penală.

Fosta procuroare a avut o reputație foarte bună în profesia sa. Era cunoscută drept profesionistă și a vorbit într-un interviu oferit anul trecut despre provocările din domeniu, conform Evz.ro:

La stresul aferent funcției de conducere, eu rezist la stres, dar nu la stresul pe termen lung. Și nici nu cred că cei care îmbătrânesc în funcții de conducere și nu le mai părăsesc, nu cred că se implică 100%, pentru că nu e posibil omenește acest lucru (n.r. – să te implici la maximum).

(…) Mai e o chestiune subestimată, foarte reală. Toate interdicțiile pe care le ai, incompatibilitățile, anturajul pe care trebuie să ți-l faci, dincolo de ceea ce ce te obligă legea și regulamentul.

CSM a anunțat, de asemenea, moartea femeii

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat, de asemenea, decesul fostei șefe de Parchet:

Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă a doamnei ȘINC ALEXANDRA, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu s-o odihnească!

Ceremonia funerară

Trupul neînsuflețit al femeii va fi depus vineri, 27 ianuarie, la ora 11:00, la Capela Cimitirului Străulești II (com. Mogoșoaia, șos. Odăii, nr. 471, jud. Ilfov). Tot acolo, sâmbătă, 28 ianuarie, ora 11:00, va avea loc slujba de înmormântare.

Te-ar putea interesa și:

Cookies