ESENTIAL

A murit actorul Ion Dichiseanu. Acesta era internat de trei luni la Spitalul Floreasca

Doliu în lumea actorilor din România, S-a stins din viață marele Ion Dichiseanu. Acesta era internat la Spitalul Floreasca, fiind infectat cu o bacterie periculoasă. În ultimele zile acesta începuse să dea semne de îmbunătățire a stării, iar familia spera că se va putea întoarce acasă în curând.

Ion Dichiseanu, în vârstă de 87 de ani, era internat la Spitalul Floreasca din București de mai bine de 3 luni, după ce o bacterie periculoasă i-a pus viața în pericol. Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. Acesta a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în anul 1959.

Este cunoscut datorită îndelungatei sale cariere artistice de pe scena Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în lumea cinematografiei, dar și pentru rolurile de la teatrul de televiziune și teatrul radiofonic.

Fata lui Ion Dichiseanu suna zilnic la spitalul unde era internat tatăl ei

Fata actorului, Ioana Dichiseanu, a vorbit la Antena 3 despre starea de sănătate a lui Ion Dichiseanu, dar și despre originea problemelor de sănătate care l-au răpus la pat în ultimele sale luni de viață.

„În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata. Sunt zile bune, zile mai puțin bune, dar important este că e într-o stare stabilă și ne rugăm la Dumnezeu ca recuperarea să fie cât mai rapidă.”, a declarat aceasta.

„Dincolo de Barieră a fost filmul-șansă pentru mine”, spunea maestrul Ion Dichiseanu

Actorul a mărturisit că filmul „Dincolo de Barieră” a reprezentat un adevărat film-șansă, datorită rolului important pe care l-a jucat.

„A fost un film care a deschis un drum. În teatru am demonstrat, dar în film până atunci nu avusesem roluri. Până în ’64 când am avut acest rol și am avut întâlnirea cu Francisc Munteanu.. nu pot să uit întâlnirea cu el. Dădeam o probă de film, el nu mă văzuse, pe urmă ne-am împrietenit. Și îmi zice „ia spune tu replicile astea”. M-a plăcut și apoi a urmat colaborarea cu el”, povestea Ion Dichiseanu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button