A înghețat Cascada Toplița cu apă termală. Fenomen rar întâlnit o dată la câțiva ani în România

29 ian. 2022
409 Afișari
A înghețat Cascada Toplița cu apă termală. Fenomen rar întâlnit o dată la câțiva ani în România
A înghețat Cascada Toplița cu apă termală. Fenomen rar întâlnit o dată la câțiva ani în România/ Sursa FOTO: Marian Olaru, Facebook

Cascada Toplița cu apă termală a înghețat, iar imagini cu fenomenul spectaculos au ajuns în presa internațională.

Temperaturile scăzute din ultimele zile au dus la înghețarea cascadei cu apă termală de la Toplița (din județul Harghita), iar perdeaua de gheață oferă acum un peisaj de basm, informează Digi 24.

Imaginile cu fenomenul rar din România au devenit virale pe rețelele sociale și au fost preluate de presa internațională.

„O cascadă termală din România a înghețat pentru prima dată în ultimii ani. Cascada Toplița are o înălțime de 10 metri și este renumită în țară pentru frumusețea ei”, a notat BBC.

Cascada Toplița se află sub un izvor cald de apă termală, iar apa atinge temperaturi de 27 de grade Celsius. Din acest motiv și noutatea pe care o reprezintă înghețarea zăpezii. Acest fenomen s-a înregistrat după ce, timp de mai multe nopți, vremea a înregistrat la Toplița schimbări bruște și cu temperaturi negative. Fenomenul este unul destul de neobișnuit, repetându-se o dată la câțiva ani.

Cookies