ARHIVA B365

A început testarea sistemului de avertizare RO-ALERT, în Capitală și Ilfov: Cum arată mesajul

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat, în urmă cu o zi, că astăzi, în intervalul orar 10:00-12:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflați în sectoarele 1 și 3 ale capitalei, dar și în orașele Otopeni și Măgurele din județul Ilfov.

Totodată, în intervalul 17:00-19:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflați în orașul Buftea, județul Ilfov.

Luni, în intervalele orare 10:00-12:00 și 17:00-19:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflați pe întreg teritoriul capitalei și al județului Ilfov.

Potrivit ISU București -Ilfov, pentru a putea beneficia de sistemul RO-ALERT pe dispozitivul mobil sunt necesare câteva setări care pot fi găsite, în funcție de telefonul mobil, accesând secțiunea „Configurare” din platforma www.ro-alert.ro.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență. Acesta este folosit în situații majore, în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button