A început strângerea de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand. De câți oameni este nevoie pentru demararea referendumului

27 iul. 2021
560 Afișari
A început strângerea de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand. De câți oameni este nevoie pentru demararea referendumului
A început strângerea de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand. De câți oameni este nevoie pentru demararea referendumului. sursa foto: bugetul.ro

A început strângerea de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand, după ce PSD și fostul partid al lui Tăriceanu, ALDE, vor să organizeze un referendum prin care să schimbe primarul Sectorului 1. Totuși, se pare că este nevoie de zeci de mii de semnături ca acest proces să fie demarat.

O nouă problemă pentru Clotilde Armand, după ce Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că a început deja strângerea de semnături pentru organizarea referendumului care ar putea duce la demiterea primarului Sectorului 1. Se pare că social democrații vor debarcarea cu orice preț a edilului din cel mai bogat sector al Capitalei, după ce ei spun în continuare că de fapt Dan Tudorache ar fi câștigat alegerile din toamnă pentru Primăria Sectorului 1.

PSD + ALDE împotriva lui Clotilde

Mai mult, în sprijinul PSD vine fostul partid al lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE care a început de asemenea să le ceară oamenilor pe stradă să semneze pentru acest demers. Astfel, organizația din București a transmis că strânge deja semnături pentru declanșarea unui referendum de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

De câte semnături este nevoie pentru organizarea referendumului de demitere a lui Clotilde Armand

Tudor Ionescu, fost consilier general din partea ALDE, a transmis la Antena 3 că partidul a început strângerea de semnături. Se pare că pentru declanșarea referendumului ar fi nevoie de minim 60.000 de locuitori ai Sectorului 1, conform legislației, adică 25% dintre cetățenii cu drept de vot.

Marcel Ciolacu așteaptă decizia SIIJ privind fraudarea alegerilor locale din S1

Marcel Ciolacu spune că semnăturile pentru convocarea unui referendum pentru demiterea lui Armand vor fi strânse, însă SIIJ trebuie să explice dacă s-au fraudat sau nu alegerile locale de anul trecut.

Eu cred că se vor strânge semnăturile. Așteptăm decizia de la SIIJ. Instituțiile statului trebuie să spună adevărul. Nu putem ca în Sectorul 1 să planeze suspiciuni de fraudă electorală. E inadmisibil pentru un stat european. Cred că ar fi un gest onorabil şi bine-venit.

Se vor putea strânge semnături pentru a se face referendum şi pe urmă, după validarea referendumului, se fac din nou alegeri. Să aşteptăm totuşi ancheta să se finalizeze şi pe urmă, dacă domnul Tudorache a câştigat alegerile, sunt ferm convins că doamna Clotilde îşi va depune demisia, a transmis Marcel Ciolacu în emisiunea lui Victor Ciutacu de la RTV.

Se cere demisia lui Clotilde Armand

De asemenea, liderul PSD mai spune că în cazul în care se dovedește că „a fost viciat rezultatul” alegerilor locale, Clotilde Armand este obligată să demisioneze.

„Eu cred că, dacă ancheta dovedeşte că a fost viciat rezultatul, doamna primar Clotilde Armand nu o să mai rămână pe funcţie, ar trebui să demisioneze, deoarece nu este o bolşevică în care nu contează cine votează, contează cine numără, nu? Cred că ar fi un gest onorabil şi binevenit”, a mai atras atenția Marcel Ciolacu,după ce Ciutacu i-a pus o întrebare cu privire la acest subiect.

ALDE a ratat în anul 2019 pragul electoral atât la alegerile locale din București, unde a candidat însuși Tăriceanu, cât și la alegerile parlamentare din acel an. PSD și ALDE o acuză pe Clotilde Armand că e de vină pentru criză gunoiului din Sectorul 1.

Cookies