A început și ploaia de amenzi pentru parcări neregulamentare în București. Peste 100 de șoferi care și-au lăsat mașinile pe spațiul verde au fost sancționați

07 iul. 2022
1978 Afișari
A început și ploaia de amenzi pentru parcări neregulamentare în București. Peste 100 de șoferi care și-au lăsat mașinile pe spațiul verde au fost sancționați
A început și ploaia de amenzi pentru parcări neregulamentare în București. Peste 100 de șoferi care și-au lăsat mașinile pe spațiul verde au fost sancționați | Sursă foto: Facebook-Politia Locala Bucuresti

Poliția Municipiului București a anunțat că de la începutul anului 2022 până în prezent au fost date amenzi, în valoare de peste 328.000 de lei, celor ce și-au parcat mașinile direct pe spațiile verzi ale parcurilor din București.

Șoferii care parchează mașinile pe spațiile verzi, amendați de Poliția Locală

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București continuă să desfășoare acțiuni de control în cele mai mari parcuri din București, administrate de municipalitate. Scopul acestor acțiuni este de a descuraja încălcare normelor de protecție a mediului și distrugerea spațiului verde, de cei care aleg să își parcheze mașinile aici.

Parcurile vizate de autorități sunt:

  • Unirii,
  • Izvor,
  • Regele Mihai 1 (Herăstrău),
  • Tineretului,
  • Floreasca,
  • Carol.

De asemenea, agenții Poliției Locale vizează și prevenirea și combaterea faptelor antisociale și menținerea unui cadrul sigur pentru cetățenii orașului.

Peste 100 de șoferi au fost sancționați doar în luna iunie

În urma controalelor efectuate de către polițiștii locali ai DGPLCMB, doar în luna iunie, au fost găsiți și sancționați, prin amendă contravențională, mai mult de 100 de șoferi care au „confundat” spațiile verzi, cu locurile de parcare.

În loc să-și lase autoturismele în locurile special amenajate, șoferii cu pricina au ales să intre, ilegal, cu mașinile pe aleile grădinilor publice și să le parcheze direct pe iarbă. Cu încălcarea legii și a bunului simț, transmite Poliția Locală București pe pagina de Facebook.

Pentru încălcarea prevederilor Legii 24/2007, ce face referire la reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, au fost acordate amenzi în valoare totală de 71.900 de lei.

În prima jumătate a anului 2022, polițiștii locali ai DGPLCMB au dat în total 310 amenzi contravenționale, pentru parcarea ilegală pe spațiile verzi. Suma totală la care s-au ridicat amenzile este de 328.800 de lei.

Mare parte dintre șoferii ce nu respectă regulile au fost depistați în Parcul Regele Mihai I (fostul Parc Herăstrău). Polițiștii Locali au identificat aici 289 de șoferi parcați neregulamentar.

Cookies