ȘTIRI

A început reabilitarea în Centrul Capitalei: cum arată acum Bd. Magheru

Tot drumul înspre Piaţa Romană, pe Bulevardul Magheru este un şantier, dar se observă însă cum lucrările de reabilitare a trotuarului încep să prindă contur. Trotuarele au fost refăcute, parţial, cu piatră cubică şi granit, bordurile au fost schimbate, chioşcurile de ziare din zonă au fost mutate şi se pregăteşte înlocuirea iluminatului stradal şi aducerea noului mobilier stradal.

Deşi lucrările au o amploare destul de mare, structura veche a trotuarului dintre Universitate şi Piaţa Romană, flancat de două „fâşii” de spaţiu verde nu va fi schimbată.

Pietonii sunt întâmpinaţi de câteva zile de un covor de nisip la ieşirea din Pasajul de la Universitate înspre clădirea Universităţii Bucureşti. Între timp, muncitorii au reuşit să paveze parţial ieşirile din pasaj, dar lucrările continuă să îngreuneze, temporar, circulaţia pietonilor în dreptul ieşirii din pasaj. 

În cadrul lucrărilor de reabilitare se include şi schimbarea bordurilor, dar şi montarea unui nou mobilier stradal. Pentru bănci s-au creat alveole speciale în trotuar, spre a nu incomoda circulaţia pietonală, iar copacii au fost îngrădiţi într-un chenar de beton, pe alocuri umplut însă doar cu chiştocuri de ţigară, aşteptând creşterea arborilor. 

De asemenea, în dreptul blocului Eva, peste drum de Sala Dalles, au fost amenajate şi câteva locuri de parcare între trotuar şi intrările în blocuri, iar pentru a împiedica parcarea maşinilor pe trotuar au fost montaţi mai mulţi stâlpi de beton.

În acest moment, dat fiind că lucrările au fost începută în mai multe puncte, cu întrerupere, se poate observa mai clar diferenţa între aspectul vechi al trotuarului şi cel de după reamenajare. O diferenţă izbitoare este faptul că maşinile sunt parcate mai organizat şi nu mai incomodează trecerea pietonilor.

În ciuda lucrărilor de reabilitare ce se petrec în jurul său, Fântâna de la Universitate a rămas, pentru moment, la fel, făcând nota discordantă cu restul amenajărilor recente. Fântâna va fi renovată, cel mai devreme, anul viitor. 

Scările rulante din Pasajul de la Universitate din dreptul mai multor ieşiri au încetat să funcţioneze după ce în luna noiembrie a anului trecut Avocatul Poporului s-a implicat în reparaţia lor. 

VEZI GALERIA pentru mai multe fotografii cu stadiul reamenajărilor din Centrul Capitalei.

Zonele ce vor fi reamenajate:

– Piaţa Romană – zona adiacentă Parcului Teatrului Naţional (între str. Batiştei şi Bd. Nicolae Bălcescu nr.2)

– zona adiacentă Parcului Teatrului Naţional (între aleea de acces de pe Bd. Carol I şi Bd. Nicolae Bălcescu nr.2)

– Bd. Nicolae Bălcescu, între strada Edgar Quinet şi str. I Câmpineanu

– breteaua adiacentă b-dului Nicolae Bălcescu (între str. I.D Dobrescu şi str. I. Câmpineanu)

– breteaua adiacentă b-dului N. Bălcescu (bloc Eva şi vizavi de hotel Ambasador).


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button