A început proiectarea pentru lărgirea la 4 benzi a Prelungirii Ghencea, până la Pasajul Domnești. Nicușor Dan: Urmează și lucrările la linia de tramvai și la parcarea Park & Ride

08 iul. 2024
876 afișări
A început proiectarea pentru lărgirea la 4 benzi a Prelungirii Ghencea, până la Pasajul Domnești. Nicușor Dan: Urmează și lucrările la linia de tramvai și la parcarea Park & Ride
A început proiectarea pentru lărgirea la 4 benzi a Prelungirii Ghencea, până la Pasajul Domnești. Nicușor Dan: Urmează și lucrările la linia de tramvai și la parcarea Park & Ride | Sursa foto: Nicușor Dan - Facebook

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, anunță că astăzi încep lucrările de proiectare pentru finalizarea obiectivului de investiții Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea.

Încep lucrările de proiectare pentru finalizarea lucrărilor la Prelungirea Ghencea

Edilul spune, într-o postare pe pagina de Facebook, că execuția lucrărilor pentru Penetrația Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea va începe după actualizarea proiectului tehnic, care durează patru luni.

Nicușor Dan precizează că vor fi finalizate lucrările executate parțial aici. Totodată, vor fi începute și lucrările la celelalte etape ale proiectului, inclusiv linia de tramvai și parcarea de tip Park & Ride.

După realizarea acestui obiectiv de investiții, se va circula pe patru benzi de la terminalul tramvaiului 41 până la Pasajul Domnești.

Pe data de 27 mai 2024, circulația pe tronsonul situat între Strada Brașov și terminalul tramvaiului 41, unde se află Stadionul Steaua, a fost deschisă, după ce lucrările de extindere la patru benzi pe această porțiune a Bulevardului Ghencea au fost finalizate.

Acum, tronsonul inaugurat are:

  • Patru benzi de circulație – 2 pe fiecare sens de mers,
  • Pistă de biciclete cu sens unic, pe fiecare parte,
  • Instalații noi de semaforizare,
  • Iluminat public,
  • Canalizare pluvială.

Primăria Municipiului București informa atunci și că rețelele de telecomunicații Netcity, telefonie mobilă, rețelele electrice medie și joasă tensiune au fost relocate.

Contractul în ceea ce privește lărgirea la 4 benzi a bulevardului de un kilometru Prelungirea Ghencea, până la Pasajul Domnești, a fost semnat de CNAIR la sfârșitul anului 2023. De lucrări se ocupă asocierea TRACON S.R.L. – ACVATOT SRL, constructor care s-a ocupat și de finalizarea Pasajului Domnești, anunța Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, la începutul anului.

Valoarea contractului este de 41,91 milioane lei, fără TVA, iar banii necesari pentru această investiție au fost obținuți din fonduri externe nerambursabile.

„Aveți grijă să nu intrați pe contrasens!”

La o zi după deschiderea acestui tronson, o șoferiță îi avertiza pe ceilalți conducători auto care circulă în zonă, printr-o postare făcută pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”, administrat de Info Trafic România, să țină cont de faptul că drumul a fost supralărgit la 4 benzi și să aibă grijă să nu intre pe contrans.

Mai mulți șoferi au spus că au intrat pe contrasens pentru că erau obișnuiți cu semnele rutiere vechi.

Așa am făcut eu astăzi, m-am redresat imediat. Din obișnuință…

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies