ARHIVA B365

A început montarea acoperişului la Lia Manoliu. În mai încep probele

Primarul general, Sorin Oprescu, a dat marţi startul la montarea structurii de metal a viitorului acoperiş retractabil. Ridicarea întregii structuri va dura aproximativ trei săptămâni după care va fi instalată şi membrana din PVC. Acoperişul, cu o suprafaţă de 29.600 metri pătraţi, ar urma să fie finalizat în totalitate abia în luna mai. În aceeaşi lună vor începe şi probele la utilităţi, instalaţii şi partea electronică, dar şi plantarea gazonului.

„Până la sfârşitul lunii iulie, stadionul va fi funcţional, iar în august va găzdui meciul cu Argentina”, a precizat şeful de şantier Ştefan Monus.

Lucrările la Stadionul naţional vor fi finalizate cu bani de la Guvern. „Am promisiuni ferme şi certitudinea ca vom primi de la Guvern pentru stadion 320 milioane lei, conform protocolului iniţial”, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Costurile totale ale stadionului vor fi de 736,5 milioane lei, faţă de 489,1 milioane lei, cât era prevăzut iniţial.

Stadionul se va numi Naţional Arena şi va avea circa 55.000 de locuri. Noua construcţie va fi inaugurată la 10 august, cu meciul de fotbal România-Argentina, iar în 2012, va găzdui finala UEFA Europa League.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button