A început maratonul de vaccinare pentru copii. Ce grupe de vârstă pot participa

31 mai 2021
54 Afișari
A început maratonul de vaccinare pentru copii. Ce grupe de vârstă pot participa

Maratonul de vaccinare pentru copii are loc în zilele de 31 mai și 1 iunie, la nivel național, pentru a marca Ziua Copilului. Iată ce grupe de vârstă pot participa și ce ser este folosit.

A început maratonul de vaccinare pentru copii

Cu ocazia Zilei Copilului, la nivel național, luni și marți are loc un maraton de vaccinare pentru copii.

Doar tinerii cu vârsta între 16 și 18 ani se pot vaccina în cadrul maratonului, iar serul folosit este cel produs de compania Pfizer, singurul autorizat pentru această grupă de vârstă.

Maratonul de vaccinare organizat în perioada 31 mai – 1 iunie este organizat la nivel național, iar tinerii între 16 și 18 ani se pot prezenta la centrele de vaccinare cu Pfizer însoțiți obligatoriu de un aparținător – tutorele legal, părinte sau bunic.

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani care ratează maratonul de vaccinare se pot vaccina, de asemenea, în orice centru de vaccinare din România unde este folosit vaccin Pfizer, fără programare.

Totalul copiilor vaccinați până acum în România

Doar adolescenții cu vârsta între 16 și 18 ani s-au pututa vaccina până în acest moment, în România.

În total, 54.323 de tineri din categoria de vârstă 16-18 ani s-au vaccinat cu schema completă (două doze), iar 44.435 cu prima doză, arată datele prezentate zilele trecute de reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În categoria de vârsta 16-18 ani mai intră alți 720.919 tineri care nu s-au vaccinat până în acest moment, potrivit datelor prezentate de autorități.

Vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani

Vinerea trecută, Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech și pentru grupa de vârstă 12-15 ani. Acest lucru vine după ce vaccinul a fost autorizat și în SUA pentru aceeași categorie de vârstă.

Fiecare țară din UE trebuie să înceapă o serie de proceduri birocratice pentru a începe vaccinarea la copiilor între 12 și 15 ani.

În România, formalitățile vor dura extrem de puțin, astfel că, potrivit autorităților, vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani va începe din data de 1 iunie.

Cookies