A început integrarea transportului în comun din Capitală și zona metropolitană. Biletele STB și călătoria cu metroul sunt mai scumpe de astăzi

01 aug. 2021
295 Afișari
A început integrarea transportului în comun din Capitală și zona metropolitană. Biletele STB și călătoria cu metroul sunt mai scumpe de astăzi
Biletele STB și călătoria cu metroul sunt mai scumpe de astăzi

Biletele STB și călătoria cu metroul sunt mai scumpe de astăzi, zi în care a început și integrarea transportului în comun din Capitală și zona metropolitană.

Biletele STB și călătoria cu metroul sunt mai scumpe de astăzi. STB, Consiliul Județean Ilfov şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) au semnat joi, 29 iulie, contractul de delegare de gestiune pentru serviciul de transport public de călători pe o perioadă de 10 ani.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a anunțat marți că integrarea transportului public din București şi Ilfov va permite ca, în august, călătorii să poată valida atât bilete de 1,30 lei, cât şi pe cele de 90 sau de 120 de minute.

Conform unui comunicat al TPBI, de la 1 august, data la care se vor scumpi cartelele la metrou și biletele pentru mijloacele de transport în comun de suprafață din București și vor exista bilete comun Metrorex-STB pentru acces timp de 90 sau 120 de minute la ambele rețele de transport, se va putea circula atât cu acesta, cât și cu fostele călătorii de 1,30 lei.

Practic, de la 1 august nu vor mai exista diferențe de tarif între liniile urbane, regionale și cele expres, iar pasagerii vor putea călători atât la suprafață, cât și cu metroul, cu același bilet, într-un anumit interval de timp.

Vă recomandăm și: STB schimbă indicativele mai multor linii. Ce înseamnă prima cifră din numărul autobuzului

Biletele STB și călătoria cu metroul sunt mai scumpe de astăzi

De astăzi va fi aplicată o nouă politică tarifară, iar vechile bilete cumpărate pentru transportul public din Bucureşti şi Ilfov vor fi convertite automat, conform noii oferte de mobilitate.

De exemplu, titlurile de 1,30 lei vor fi validate şi recunoscute de către Sistemul Automat de Taxare (SAT) ca fiind bilete de 3 lei (valabile 90 de minute pe toate liniile de suprafaţă).

  • O călătorie cu mijloacele de tansport în comun STB va costa 3 lei față de 1,3 lei în prezent. 10 bilete vor putea fi achiziționate cu 25 lei.
  • La metrou, prețul unei călătorii crește de la 2,5 lei la 3 lei.
  • O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei. Pentru această sumă, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.
  • Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.
  • Se elimină noțiunea de abonament „de zi”
  • Ca și noutate, abonamentele de 24 și 72 de ore vor fi valabile pentru acel interval de la momentul emiterii
  • Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

Potrivit STB și Metrorex „încasările suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condițiile de călătorie – prin investițiile pe care cele două companii le vor putea efectua”.

Două linii STB se suspendă de azi

STB a anunțat că suspendă de la 1 august două linii de autobuz. Nu va mai exista autobuz care să facă legătură direct între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Asta, deoarece circulația autobuzelor de pe linia 780 urmează să fie suspendată. În urma acestei decizii, călătoria până la aeroport se va face doar cu trenul.

Cea de-a doua linie de autobuz suspendată este linia 303 (Pecinișca – Depoul Alexandria). În locul acesteia, TPBI anunță că vor putea fi utilizate liniile 426, 427, 428 și 464.

Cookies