A început instalarea parcărilor inteligente pe traseul magistralei 5 de metrou

de:
04 sept. 2012
0 Afișari
A început instalarea parcărilor inteligente pe traseul magistralei 5 de metrou

După cum a precizat pentru B365.ro primarul Sectorului 6, Rareș Mănescu, până la sfârșitul lunii septembrie vor fi amenajate șase noi parcări inteligente, cu o capacitate totală de 72 de locuri, ce vor putea fi închiriate de șoferi la prețuri similare parcărilor de reședință.

„Este vorba de 2 locații cu câte trei carusele fiecare, adică șase sisteme, în total. Începem cu cele din Drumul Taberei”, a explicat edilul Rareș Mănescu.

Smart-parking-urile vor fi amplasate pe str. Sibiu nr.2-4 lângă blocurile OD1 și OD2 și pe str. Drumul Taberei nr.24A la intersecția cu Aleea Pravăț.

„Deja e pus scheletul la Favorit şi urmează şi în celelalte locaţii”, a declarat pentru B365.ro consilierul local al Sectorului 6, Manuel Avrămescu care a adăugat că, la ultima şedinţă de Consiliu Local din luna august, a fost aprobat un proiect de hotărâre care prevede alocarea a încă trei milioane de lei pentru construcţia parcărilor supraterane aferente anilor 2009 şi 2010. Banii care nu au fost cheltuiţi provin dintr-un credit de 176 milioane de lei luat anterior de la BCR pentru mai multe investiţii printre care construcţie şi mansardare grădiniţe, amenajare spaţii verzi, modernizare şi reabilitare sistem rutier şi extindere reţea de canalizare. 

Cum funcţionează parcările inteligente

Sistemele smart parking sunt silenţioase şi funcționează cu ajutorul unui lift acționat electric, pe baza unui card personalizat cu cod de acces. Practic, sistemul electronic identifică locul autoturismului, îl ridică pe platformă și îl așază la locul plătit. Operaţiunea durează aproximativ două minute.
Astfel de parcări inteligente funcţionează şi în prezent pe raza Sectorului 6 în următoarele locaţii: str. Reveriei, str. Cara Anghel, str. Dreptății la biserică și dispensar, str. Dezrobirii, str. Bursucani (4 unități), Bdul 1 Mai la Complex Drumețul, Aleea Băiuț la piața Valea Ialomiței (3 unități), str. Râmnicel la intersecție cu Prelungirea Ghencea (2 unități) și pe str. Bozieni în spatele magazinului Billa (2 unități).

Recent, primarul Sectorului 6 a anunțat că cele mai aglomerate cartiere din București scapă de hingherii de mașini. Edilul susține că a cerut firmei de profil Ilcor SRL ca în Drumul Taberei și Militari să nu se mai ridice decât autoturismele parcate „fără bun simț”, respectiv pe trecerile de pietoni și în intersecții blocând astfel traficul. 

Citeşte şi Cum vor arăta cele 10 staţii de pe primul tronson al magistralei 5 de metrou (Drumul Taberei-Universitate) dar şi Unde vor fi amplasate staţiile pe cel de-al doilea tronson (Universitate-Pantelimon)

Cookies