A început executarea silită pentru zeci de mii bucureșteni. Cei care au datorii la bugetul local vor primi un plic acasă

15 nov. 2021
748 Afișari
A început executarea silită pentru zeci de mii bucureșteni. Cei care au datorii la bugetul local vor primi un plic acasă
A început executarea silită pentru zeci de mii bucureșteni. Cei care au datorii la bugetul local vor primi un plic acasă

A început executarea silită pentru zeci de mii bucureșteni dintr-un sector al Capitalei. Astfel, cei care au datorii la bugetul local vor primi un plic acasă cu o serie de informații despre datoriile lor și modul în care le pot achita. În caz contrar, aceștia vor fi executați silit de administrația locală.

Vești proaste pentru bucureștenii care nu și-au respectat obligațiile fiscale față de administrația locală condusă de primarul Cristian Popescu Piedone. Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 5 a anunțat luni că a demarat executarea silită pentru persoanele care figurează cu debite la bugetul local.

Începe executarea silită pentru locuitorii Sectorului 5

Zeci de mii de bucureșteni din Sectorul 5, vreo 70.000 mai exact, au în prezent datorii față de Primăria Sector 5. Aceștia vor primi acasă un plic cu documentele pentru executarea silită. În cazul în care nu vor plăti rapid sumele datorate, vor fi luate măsuri mai dure, inclusiv sechestru asupra bunurilor mobile sau imobile și valorificarea lor pentru recuperarea datoriilor.

„Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5 Bucureşti a demarat un amplu proces de executare silită a contribuabililor ce figurează cu debite la bugetul local, fiind în curs de comunicare peste 70.000 de plicuri conţinând acte de executare (somaţii însoţite de titluri executorii)”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5, transmis, luni.

În prezent, autoritățile locale din Sectorul 5 le recomandă cetăţenilor ca plata debitelor să fie realizată cât mai repede. În acest fel ar putea fi evitate o serie de neplăceri cauzate de „creşterea accesoriilor aferente creanţelor principale neachitate, acumularea de cheltuieli de executare şi de punerea în aplicare a măsurilor de executare silită”, anunță Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 5.

În perioada următoare vor fi luate o serie de măsuri mai drastice. Ărintre acestea se numără: adrese de înfiinţare a popririi (blocare de conturi); procese verbale de sechestru asupra bunurilor mobile sau imobile; valorificare a bunurilor mobile sau imobile sechestrate; înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.

Cum se pot plăti datoriile către Direcția de Impozite și taxe Locale a Sectorului 5

De asemenea, Primăria Sector 5 mai amintește și modalităţile de plată ce se regăsesc pe pagina oficială a instituţiei www.ditl5.ro sunt următoarele:

  • www.ghiseul.ro – platformă online de plăţi
  • staţiile de plată Selfpay, Qiwi,
  • Centrul de plăţ UN-DOI;
  • CEC Bank şi Poşta Română – numerar;
  • Westaco – prin benzinăriile OMV şi Petrom;
  • MobilPay Wallet – prin intermediul aplicaţiei mobile;
  • cu card bancar la sediile Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5.

Programul sediilor instituţiei este de luni până vineri, astfel: luni, marţi, joi şi vineri între orele 8,30 – 16,30 şi miercuri în intervalul 8,30 – 18,30.

Cookies