A început DIPLOMA Show – ediția a X-a. Combinatul Fondului Plastic din București găzduiește festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români

09 oct. 2023
375 Afișari
A început DIPLOMA Show - ediția a X-a. Combinatul Fondului Plastic din București găzduiește festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români
A început DIPLOMA Show - ediția a X-a. Combinatul Fondului Plastic din București găzduiește festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români. Sursa foto: DIPLOMA Show

Sâmbătă, 7 octombrie 2023, la Combinatul Fondului Plastic din București (str. Băiculești 29) a început DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români.

Cu această ocazie a fost vernisată expoziția de arhitectură și design de obiect din cadrul festivalului, organizată de The Institute și dezvoltată de Primăria Sectorului 1.

La București a început DIPLOMA Show, ediția a X-a

Participanții ale căror lucrări pot fi văzute în expoziția de arhitectură și design de obiect DIPLOMA Show 2023 sunt următorii:

Arhitectură: Alexandru Onciuleac // Andrada-Ioana Hanca // Andreea Marian // Andreea-Alexandra Ivănescu // Bogdan Botoi // Bogdan Rădulescu // Evelina Ursatii // Catrina Ioana Ulici // Ioana Afloarei // Ioana Delia Popa // Marius Indrei // Oana-Antonia Filip // Ovidiu Hodorogea // Sebastian-Ciprian Ioan // Sergiu Tudoran // Ștefan Mocanu.

Arhitectură de interior: Adriana Adam // Enver Mamut // Iulia Gogoașa // Miruna Matel // Simina Haiduc.

Urbanism: Cristian-Andrei Ciocan // Elena-Cătălina Buzea // Ilona Albulescu // Raluca-Paula Lefca.

Peisagistică: Bogdan-Andrei Leca // Ruxandra-Maria Săndulescu.

Design de obiect: Caliopi Radu-Gheorghiu // Cristian-Răzvan Borza // David Borovic-Ivanov // Diana-Teodora Dragomir // Laura Neagu // Maria Crasuleac // Miruna Pupăză // Tania Man // Vlad-Ștefan Ciobanu.

Sursa foto: DIPLOMA Show/ Mihai Ciobanu
Sursa foto: DIPLOMA Show/ Mihai Ciobanu

Proiectele prezentate în expoziție au fost selectate de boardul creativ compus din arhitecți, designeri, antreprenori și pentru prima oară, în 2023, de profesori din universitățile din București, Cluj-Napoca, Iași, Oradea și Timișoara.

Pentru că susținem tinerii artiști, creatorii locali și scena culturală am organizat în cadrul acestui festival, împreună cu The Institute, expoziția de arhitectură și design de obiect. Sunt participanți care au venit cu proiecte excepționale, selectate de un board creativ compus din arhitecți, designeri, antreprenori și pentru prima oară, anul acesta, de profesori din universitățile din toată țara. Sectorul 1 a devenit un punct important pe harta artei contemporane și sunt bucuroasă să anunț că Primăria Sectorului 1 este un partener pentru generațiile de tineri artiști, spune Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1.

Expoziția de arhitectură și design de obiect DIPLOMA Show dezvoltată de Primăria Sectorului 1 în spațiul The Institute de la Combinatul Fondului Plastic este completată de o altă expoziție invitată: „20 FAI”, dezvoltată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM), cu ocazia celebrării a 20 de ani de Design de Produs și Arhitectură de Interior din cadrul universității.

Lucrăm pentru a dezvolta colaborări solide cu parteneri instituționali; și când spunem «solide» ne referim la aspecte non-financiare, la teme care să ducă la o adoptare a proiectului DIPLOMA Show de către aceste organizații, la integrarea unui astfel de proiect în propriile lor strategii, răspunzând la unele dintre obiectivele lor. Și, mai nou, avem parteneri de discuție foarte implicați, avizați și încântați de corectitudinea demersului în sine, printre care și Primăria Sectorului 1, spune Andrei Borțun, Președintele Fundației The Institute.

10 pavilioane expoziționale și 130 de lucrări

Anul acesta, DIPLOMA Show prezintă în 10 pavilioane expoziționale 130 de lucrări din 16 categorii creative diferite. Astfel, pe lângă specializările arhitectură, arhitectură de interior, peisagistică, urbanism și design de obiect ale căror demersuri pot fi văzute în expoziția de arhitectură și design de obiect, dezvoltată de Primăria Sectorului 1, vizitatorii festivalului vor avea acces la proiecte din următoarele domenii: artă murală, arte grafice, arte textile, ceramică-sticlă-metal, design grafic, fashion, foto-video, pedagogie, pictură, scenografie și sculptură.

Festivalul se află anul acesta la a X-a ediție și celebrează creativitatea românească printr-un mix de activități, de la expoziții până la contexte de socializare, masterclass-uri, focus-grupuri, un târg de design, un pop-up cinema și experiențe outdoor.

Sursa foto: DIPLOMA Show
Sursa foto: DIPLOMA Show

Despre acces și program

Accesul la DIPLOMA Show este gratuit, cu pre-înregistrare AICI. Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, în intervalul orar 16:00 și 22:00, iar în weekend – în intervalul orar 10:00 și 22:00. Festivalul se desfășoară în perioada 7 – 15 octombrie 2023.

Pe lângă tot ce se întâmplă la Combinat, ediția de anul acesta anunță și un traseu cu 10 locuri-cheie din București, parte din campania aniversară DIPLOMA 10 ALUMNI, unde vizitatorii se pot opri să descopere 10 lucrări expuse la DIPLOMA Show de-a lungul timpului. Harta de AICI arată toate cele 10 locații.

Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe paginile de social media de AICI și AICI sau în pagina dedicată evenimentului, AICI.

Amenajarea expoziției este semnată de I.O.G Arhitectura.

B365.ro se află printre partenerii media DIPLOMA Show 2023.

Sursa foto: DIPLOMA Show
Sursa foto: DIPLOMA Show
Cookies