A început demolarea pe Buzeşti, pentru crearea bulevardului Uranus, „un nou Magheru” VEZI GALERIE FOTO

de:
11 nov. 2010
1 Afișari
A început demolarea pe Buzeşti, pentru crearea bulevardului Uranus,

Joi seară au fost demolate primele imobile: o frizerie şi un magazin de rame de tablouri. În total, 87 de clădiri vor fi puse la pământ, conform declaraţiilor lui Mădălin Dumitru, şeful Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei. „În această seară (joi, n.r.) am demolat imobilul de pe Buzeşti 9-11. Celelalte imobile până la intersecţia cu Vasile Pârvan urmează să fie demolate în ritmul în care vor ieşi documentele. Cinema Feroviarul urmează să fie relocat. Acest bulevard va fi un nou Magheru. Lucrarea va fi realizată în trei etape. Primul tronson este Buzeşti – Vasile Pârvan, al doilea, Vasile Pârvan – Piaţa de flori George Coşbuc iar al treilea, de la Piaţa George Coşbuc până la Gara Progresul”, a declarat Mădălin Dumitru pentru HotNews.ro.

Clădirile de patrimoniu din zonă, precum fostele cinematografe Feroviar şi Buzeşti, acestea vor fi mutate la marginea viitorului bulevard.

Locuitorii imobilelor care vor fi demolate şi-au strâns lucrurile, pentru a se muta, iar autorităţile au întrerupt gazele şi electricitatea, ba chiar au trimis echipele de demolare, scrie evz.ro. Mulţi dintre cei care urmează să fie mutaţi spun că  şi-au primit banii de despăgubiri în conturi, dar că nu se pot atinge de ei pentru că sunt blocaţi. Situaţia s-a creat din cauză că municipalitatea a uitat să semneze un act care permitea deblocarea conturilor.

Chiriaşii şi proprietarii susţin că primăria nu i-a notificat că urmează să înceapă demolarea imobilelor de săptămâna aceasta. Mai mult, majoritatea susţine că la discuţii cu oficialii primăriei, acum câteva zile, aceştia din urmă au promis că vor afişa pe clădiri o notificare în care vor anunţa din timp când încep demolările.

Marea parte a imobilelor vor fi demolate vineri, iar luni dimineaţa vor fi toate puse la pământ. Cele care vor fi distruse se află pe partea dreaptă a străzii, pe sensul dinspre Piaţa Victoriei. Printre clădirile care vor dispărea se numără şi un vechi hotel – Marna.

Cookies