A început demolarea construcțiilor ilegale de pe Intrarea Luncani. Clotilde Armand: Noi locuri de parcare și spații verzi vor fi realizate în locul acestora

11 aug. 2023
3009 Afișari
A început demolarea construcțiilor ilegale de pe Intrarea Luncani. Clotilde Armand: Noi locuri de parcare și spații verzi vor fi realizate în locul acestora
A început demolarea construcțiilor ilegale de pe Intrarea Luncani. Clotilde Armand: Noi locuri de parcare și spații verzi vor fi realizate în locul acestora | Sursă foto: Captură Facebook-Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand a anunțat că a început demolarea mai multor garaje ridicate ilegal în Sectorul 1. În locul acestora, Primăria promite să realizeze spații verzi și locuri de parcare.

A început demolarea construcțiilor ilegale de pe Intrarea Luncani

Vineri, 11 august 2023, echipe din cadrul Poliției Locale Sectorul 1 și Administrației Domeniului Public au început demolarea garajelor și a construcțiilor ce au fost ridicate în mod ilegal pe domeniul public.

După cum a transmis primarul Clotilde Armand este vorba despre zeci de construcții ilegale. Acestea sunt situate pe Intrarea Luncani, în apropiere de Gara de Nord și de Palatul CFR.

Pe lângă faptul că ocupau fără drept domeniul public, respectivele construcții erau pline de vechituri și de gunoi, reprezentând și un posibil focar de infecții.

Edilul a transmis:

Câțiva locuitori au împrejmuit domeniul public încă din anii ’80, au ridicat garaje și barăci pe care de-a lungul timpului le-au umplut cu vechituri, electrocasnice stricate, fiare vechi și mașini abandonate. Imaginile vorbesc de la sine.

Chiar dacă ocupau ilegal domeniul public, se considerau proprietari. Vechile administrații nu i-a deranjat cu nimic. Documentele oficiale spun altceva.

Se vor realiza locuri noi de parcare pentru cetățenii din Sectorul 1

Primarul Sectorului 1 a informat și că, demolările pe care le execută autoritățile din aria pe care o administrează vor fi finalizate pe parcursul săptămânii ce urmează.

Vom reconstrui întreaga zonă, acest spațiu îl redăm comunității.

Odată cu eliberarea domeniului public, în zona respectivă vor fi realizate spații verzi și mai multe locuri de parcare de reședință, după cum a anunțat Clotilde Armand.

La începutul lunii august Primăria Sectorului 1 anunțat că 100 de noi locuri de parcare au fost realizate. Și acestea au fost realizate pe spațiul unde, în trecut se aflau construcții ridicare ilegal de către cetățeni.

Noile parcări deservesc locuitorilor din următoarele zone:

  • Bulevardul Banu Manta nr. 21,
  • Intrarea Cojești,
  • Calea Victoriei nr. 153,
  • Strada General Constantinide nr. 1,
  • Bulevardul Bucureștii Noi nr. 51-61,
  • Strada Feleacu nr. 25-27,
  • Strada Alexandru Șerbănescu nr. 36.

În Sectorul 1 este demarată o acțiune de identificare a terenurilor pe care pot fi realizate locuri de parcare de reședință.

Cookies