A început consultarea publică pentru extinderea metroului în Sectorul 5. Proiectul, care prevede 13 noi stații, va fi realizat de PMB, PS5 și METROREX

19 iul. 2021
16109 Afișari
A început consultarea publică pentru extinderea metroului în Sectorul 5. Proiectul, care prevede 13 noi stații, va fi realizat de PMB, PS5 și METROREX
A început consultarea publică pentru extinderea metroului în Sectorul 5

Cristian Popescu Piedone a anunțat luni că a început consultarea publică pentru extinderea metroului în Sectorul 5. Proiectul, care prevede construirea a 13 noi stații, prevede acoperireatronsonului Gara de Nord - Gara Progresul.

A început consultarea publică pentru extinderea metroului în Sectorul 5.  Împreună cu Primăria Generală a Municipiului București și METROREX S.A., Primăria Sector 5 a demarat procedura de consultare publică a Planului Urbanistic Zonal – Magistrala 4 – Tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul.

Traseul liniei M4 de metrou Lac Străulești – Gara Progresul, Tronson Gara de Nord – Gara Progresul, ar urma să aibă 13 stații noi și un depou suprateran.

Conform proiectului traseul va avea aproximativ 10,84 km și reprezintă o continuare a Magistralei 4 existente, Depoul Străulești – Gara de Nord, iar conexiunea se va realiza în stația Gara de Nord 2, deja existentă.

Consultarea publică pentru extinderea metroului în Sectorul 5

A început consultarea publică pentru extinderea metroului în Sectorul 5

Traseul liniei M4 de metrou Lac Străulești – Gara Progresul, Tronson Gara de Nord – Gara Progresul, are, în proiect, următoarele stații:

  1. Gara de Nord 2, existentă
  2. Știrbei Vodă
  3. Bogdan Petriceicu Hașdeu
  4. Uranus
  5. George Rozorea
  6. Chirigiu
  7. Filaret
  8. Eroii Revoluției 2
  9. George Bacovia
  10. Toporași
  11. Nicolae Cajal
  12. Luică
  13. Giurgiului
  14. Progresul

Conform proiectului care a fost lansat în consultare publică stațiile, atât la suprafață cât și în subteran, împreună cu toate componentele de suprafață, vor fi tratate ca elemente distincte de arhitectură și vor fi avizate în Comisia Tehnică de Urbanism.

Primăria Sector 5 anunță că proiectul se va realiza în conformitate cu prevederile PUG și PUZ coordonator Sector 5, aprobat cu HCGMB nr. 242/2020.

„Într-o capitală europeană transportul public trebuie să fie rapid și la îndemâna tuturor cetățenilor. Așa că… facem și metrou! Sectorul 5 se ridică… se civilizează!”, a precizat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Metrorex va mări de la 1 august tarifele călătoriilor și a cartelelor aflate în oferta comercială. Potrivit comunicatului de presă oficialii Metrorex au precizat că majorarea prețului călătoriilor se va reflecta în investiții și proiecte menite să îmbunătățească transportul în subteran din București.

Metrorex a deschis, începând de joi, 1 iulie, un nou punct de vânzare a titluri de călătorie pentru elevi/studenţi. Acesta a fost amplasat în Drumul Taberei, la staţia Favorit, pe Magistrala 5.

Conform unui comunicat al companiei, titlurile de călătorie (abonamentele) pentru elevi şi studenţi vor putea fi achiziţionate și de la casieria din staţia Favorit, amplasată la accesul F, intersecţia Strada Sibiu cu Bulevardul Drumul Taberei.

Programul de funcţionare va fi de luni până vineri între orele 07:00 – 13:30 şi 14:00 – 20:00.

Cookies