Nou bloc de birouri şi comerţ pe bd. Bălcescu, lipit de o clădire în paragină

de:
27 ian. 2013
0 Afișari
Nou bloc de birouri şi comerţ pe bd. Bălcescu, lipit de o clădire în paragină

Noul imobil de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu va găzdui spaţii de birouri şi magazine. Subsolul, parterul şi mezaninul clădirii vor fi disponibile pentru închiriere ca spaţii comerciale, iar cele cinci etaje vor avea funcţia de spaţiu de birouri, cu o suprafaţă de 1349 mp. 

Imobilul va avea aceeaşi înălţime la cornişă cu cea a clădirii monument istoric de care va fi „lipită”. În cadrul proiectului se va construi şi o nouă cale de acces către Calea Victoriei şi Sala Omnia, noua sală a Teatrului de Operetă Ion Dacian ce va fi construită în apropiere de Piaţa Revoluţiei.

Terenul de doar 330 de metri pătraţi pe care se va desfăşura construcţia se află peste drum de Sala Dalles, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 17A. Spaţiul se află într-o zonă istorică protejată, având în vedere localizarea şi clădirile existente în jur.

„Dupa modelul proiectelor de revitalizare urbana din zonele ultra-centrale a marilor capitale europene, Balcescu 17A insereaza discret in stilul arhitectural clasic – pe alocuri art deco al Bucurestiului interbelic, un accent modern, functional, in care isi face loc chiar si un, atat de necesar, spatiu verde bine amplasat chiar in frontul stradal al cladirii.” Astfel este descris proiectul pe site-ul dezvoltatorului, firma Wellkept Imobiliare. Reprezentanţii companiei, contactaţi de B365.ro, nu au dorit să dea mai multe detalii despre acest proiect.

Constructorul ales este firma Comnord Bucureşti, controlată de omul de afaceri Sorin Creţeanu, iar proiectantul este firma Western Outdoor, firmă deţinută chiar de preşedintele Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a Municipiului Bucureşti, arhitectul Sorin Gabrea.

Lucrările la construcţie vor dura 3 ani, iar data de finalizare a construcţiei este luna noiembrie 2015.

Putem spera că aspectul şi starea clădirilor degradate de pe Bulevardul Bălcescu-Magheru va putea fi regenerat. Astfel, fostul bulevard Take Ionescu şi-ar putea recăpăta treptat înfăţişarea din perioada interbelică, dacă investiţiile în zonă vor continua și vor fi în acord cu regulile de amenajare urbanistică şi cu ţesutul istoric al zonei. Startul a fost dat deja cu proiectul Magheru One (foto), prin care a fost demolată și reconstruită clădirea blocului Jawol, datând din 1936. Investiția totală a fost de circa 20 de milioane de euro, aparținând grupului austriac S+B Gruppea.

Şi Primăria Capitalei contribuie la dezvoltarea acestei artere prin refacerea trotuarelor şi a spaţiilor verzi dintre Piaţa Romană şi Piaţa Universităţii. Procesul de refacere a spaţiului public de pe Bulevardele Bălcescu şi Magheru a început în toamna anului trecut şi este în derulare. 

Cookies