A început campania de curăţenie de primăvară în Sectorul 4

de:
02 mart. 2015
0 Afișari
A început campania de curăţenie de primăvară în Sectorul 4

Începând de luni, 2 martie a.c., toate efectivele şi întregul parc de utilaje aparţinând S.C. REBU S.A. şi A.D.P.P. Sector 4 acţionează simultan pe marile artere de circulaţie, cât şi pe străzile laterale, între blocuri, acasă la cetăţean.

Programul se desfăşoară pe parcursul a 5 săptămâni, zilnic, de luni până vineri, în intervalul 8.30 – 18.30. În baza planului elaborat pe zile de acţiune şi zone, sunt executate intensiv operaţiuni de curăţare a excedentului de pământ de la rigole, salubrizarea spaţiilor verzi din aliniamentele stradale şi a celor dintre blocuri, înlocuirea recipienţilor de colectare, repararea mobilierului urban și toaletarea arborilor.

De asemenea, sunt realizate operaţiuni de măturat şi spălat, mecanizat şi manual, a carosabilului şi trotuarelor, cât şi de ridicare a deşeurilor voluminoase, a celor rezultate din construcţii, cât şi a celor provenind din echipamente casnice şi electrocasnice uzate. Coşurile de gunoi deteriorate vor fi înlocuite, la fel şi panourile de gard deteriorate, ce împrejmuiesc terenurile virane.

Totodată, sunt efectuate operaţiuni de salubrizare şi igienizare a locurilor de relaxare dintre blocuri – grădini de cartier şi locuri de joacă. Aparatele de joacă vor fi reparate, iar, acolo unde situaţia o va impune, acestea vor fi înlocuite.

De altfel, fântânile din marile intersecţii sunt curăţate, cu schimbarea proiectoarelor deteriorate, pentru iluminarea corespunzătoare a respectivelor amenajări peisagistice. Este luată în calcul și plantarea de material dendrologic, fie că vorbim de sădirea de plante perene tip „4 anotimpuri” sau de arbori în parcuri, aliniamente stradale, între blocuri sau în orice altă zonă deficitară din acest punct de vedere, ce va debuta odată cu încălzirea vremii, în apropierea Sărbătorilor Pascale.

„Curățenia Sectorului 4 reprezintă cartea de vizită a noastră, a tuturor. De aceea, declar cod roșu de curățenie, iar prioritatea numărul 1 a Primăriei Sectorului 4 în această perioadă va fi salubrizarea şi igienizarea întregului teritoriu al Sectorului. Ca şi până acum, am mare încredere în parteneriatul Primărie – Cetăţean şi vă rog din nou să sprijiniţi demersurile noastre, pentru că numai împreună, putem conferi Sectorului 4 aspectul curat şi civilizat pe care ni-l dorim cu toţii”, a declarat Cristian Popescu- Piedone, primarul Sectorului 4, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Cookies