A început a doua ediţie a Maratonului Vaccinării anti-COVID în București. Centre deschise la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională

28 mai 2021
64 Afișari
A început a doua ediţie a Maratonului Vaccinării anti-COVID în București. Centre deschise la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională

Vineri seară a început a doua ediţie a Maratonului Vaccinării anti-COVID în București. Mai multe centre sunt deschise la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României.

Peste 1.400 de voluntari participă în acest weekend la cea de a doua ediţie a „Maratonului Vaccinării” anti-COVID, organizat la Bucureşti, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.

Peste 20.000 de persoane, așteptate la rapel

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Viorel Jinga, a anunţat că sunt aşteptate pentru rapel cele peste 20.000 de persoane care au primit prima doză de vaccin în urmă cu trei săptămâni.

„La această ediţie sunt din nou prezenţi 100 de medici anestezişti asiguraţi de către Societatea Naţională de Terapie Intensivă. De la Academia de Ştiinţe Medicale sunt câte doi specialişti pe fiecare tură. Cel mai important – cei aproape 1.400 de voluntari ai UMF ‘Carol Davila’.

Recunosc, cel puţin la rezidenţi a trebuit să oprim link-ul de înscriere, întrucât nu ar fi avut loc în aceste sedii. Cele 20.360 de persoane care au fost vaccinate în prima ediţie sunt aşteptate să vină la rapel. Posibil ca unele din persoane să fi mers deja sau să meargă în alte centre de vaccinare, deoarece sunt multe posibilităţi acum de a te vaccina fără programare, doar cu buletinul”, a precizat Jinga.

Ce va fi nou în actualul maraton

Potrivit acestuia, o noutate a celei de-a doua ediţii a Maratonului este aceea că se va vaccina şi cu ser de la compania Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză.

„Avem vaccin Johnson&Johnson cu o sigură administrare. Deja am văzut vreo 30 de persoane (pentru administrarea acestui vaccin). Deci, probabil că o să avem destul de multe persoane vaccinate şi cu Johnson&Johnson. Se poate vaccina oricine şi cu prima doză atât la Sala Palatului, cât şi la Biblioteca Naţională, sau cu Johnson&Johnson la ambele locaţii. Cei care fac Pfizer pentru prima dată vor avea rapelul peste trei săptămâni în orice alt centru de vaccinare”, a explicat rectorul UMF „Carol Davila”.

El şi-a manifestat speranţa prezentării la vaccinare a cât mai multor persoane. „Sperăm să vină cât mai mulţi până luni dimineaţă la ora 8,00, la orice oră din zi şi din noapte. Sperăm să reacţioneze populaţia pentru a reactiva puţin această campanie, care, din păcate, în ultima perioadă a stagnat”, a declarat Viorel Jinga. „La vaccinarea cu Johnson&Johnson au venit multe persoane şi a trebuit să dublăm numărul de cabinete pe care le anticipam”, a spus medicul.

Anca Dragu, în vizită la Maratonul Vaccinării

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, le-a mulţumit cadrelor medicale care au făcut posibil acest maraton de vaccinare, organizatorilor.

Ea a vizitat vineri centrul de vaccinare de la Sala Palatului.

„Aşa cum spuneam şi în urmă cu trei săptămâni, împreună redăm normalitatea. Colegiul Medicilor Municipiului Bucureşti s-a alăturat acestui generos proiect care a fost iniţiativa UMF „Carol Davila” din Bucureşti. (…) De fapt, medicina bucureşteană a arătat în aceste zile ca şi în urmă cu trei săptămâni unitate, forţă şi responsabilitate. A fost un model prin care am arătat că putem să fim o echipă, că putem să fim alături de pacienţii noştri, că suntem alături de români şi că împreună redăm normalitatea. (…) Sperăm ca aceste zile să fie un succes ca şi în urmă cu trei săptămâni şi invităm toţi românii, toţi bucureştenii dornici să se imunizeze să ni se alăture în efortul de a face un pas pentru a ne lua viaţa înapoi”, a declarat preşedintele CMMB, Cătălina Poiană.

În cele două centre de vaccinare de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României sunt amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Naţională.

Ediţia a II-a a „Maratonului Vaccinării” de la Bucureşti este organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) şi al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Cookies