A furat un taxi, a fost prins, a ajuns la tribunal. Acolo, i-a cerut judecătorului patru ciorbe de burtă, dar nu numai pentru burta lui

18 mai 2022
424 Afișari
A furat un taxi, a fost prins, a ajuns la tribunal. Acolo, i-a cerut judecătorului patru ciorbe de burtă, dar nu numai pentru burta lui
A furat un taxi, a fost prins, a ajuns la tribunal. Acolo, i-a cerut judecătorului patru ciorbe de burtă, dar nu numai pentru burta lui

Un bărbat de 35 de ani din Galați a furat un taxi, s-a plimbat cu el, l-a abandonat, dar a luat telefonul pe care-l găsise în mașină. Ghinion, fiindcă telefonul avea activată funcția de localizare, și așa a fost prins. 

Hoția asta s-a petrecut anul trecut, dar sentința a venit acum, de curând.  Pe 13 mai, Judecătoria Focșani l-a condamnat la un an și șase luni închisoare. Plus punere acuzare pentru ultraj judiciar și tulburarea solemnității ședinței de judecată.

Cum a ajuns discuția cu judecătorul la cele patru ciorbe de burtă

Mai întâi, detaliile furtului. În iunie anul trecut, George P. a fost reținut de polițiștii din Galați după ce a furat un taxi. Taximetristul a ieșit din mașină, a lăsat-o pornită și, normal, cu cheile în contact. S-a dus la doi pași, să cumpere ceva de la magazin.

Când a văzut taxiul cu motorul pornit, bărbatul despre care vorbim s-a urcat la volan și-a demarat. Taximetristul a sunat repede la 112, a dat alertă prin stație, să-l ajute colegii să-și găsească mașina, lucru care s-a și întâmplat ceva mai târziu.

Mașina fusese  abandonată în apropierea unui liceu din Galați. Hoțul luase însă telefonul pe care îl găsise în taxi,  telefonul avea activată funcția de localizare, și uite-așa a fost prins hoțul.

„Vă arunc cu Biblia în cap dacă mă închideți”

Bărbatul avea antecedente și a fost reținut pentru 24 de ore. Apoi., a fost dus la tribunal, la  Galați, cu propunerea de arestare preventivă.  În timpul ședinței, bărbatul a fost întrebat de mai multe ori dacă vrea sau nu să dea declarații în chestiunea arestării pe care o cereau procurorii.

Omul a zis că vorbește,  dar numai dacă i se aduc patru porții de ciorbă de burtă: una pentru el – zicea că nu mâncase de două zile, restul pentru polițiștii care îl escortau.  Dar judecătorul a refuzat „comanda”, după care a acceptat propunere de arestare preventivă. 

Când a aflat verdictul, s-a enervat foarte tare, scrie în hotărârea instanței, publicată pe portalul rejust.ro: 

În momentul citirii minutei hotărârii judecătoreşti, inculpatul şi-a manifestat în mod vizibil nemulţumirea faţă de soluţia dispusă în sensul că s-a adresat judecătorului de drepturi şi libertăţi, spunându-i «vă arunc cu Biblia în cap dacă mă închideţi», punând în acelaşi timp şi mâna pe Biblie, precum şi «vă rup»

Așa se face că, pe lângă dosarul de furt, a mai fost deschis unul nou pentru ultraj judiciar și încălcarea solemnității ședinței de judecată. S-au pus acuzațiile cap la cap și a venit o sentință cumulată de un an, șase luni și 10 zile de închisoare. Dar sentința nu e definitivă.

Cookies