ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

A fugit de Piedone! Directorul firmei de salubritate din Sectorul 5 “a șters-o” în timpul ședinței cu primarul

Piedone face curățenie în Sectorul 5. O serie de destituiri din funcții a avut loc luni, după o ședință de peste 7 ore la care au participat Cristian Popescu și reprezentanții firmei de salubritate din sector.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a efectuat luni o vizită de lucru la societatea Salubrizare Fapte 5 S.A., care a durat peste șapte ore, în urma acesteia, directorul general dându-și demisia. Pe lângă acesta, din firmă au mai plecat și alte personae în urma unor destituiri în masă și revocări din funcție.

Primarul a constatat mai multe nereguli în ceea ce privește activitatea firmei de salubritate, vizita sa soldându-se cu o “curățenie” generală.

Directorul a fugit, la propriu, în timpul ședinței

Conform unui anunț la Primăriei Sectorului 5, directorul general adjunct a fugit la propriu după ce i-au fost aduse la cunoștință ilegalitățile identificate. Printre acestea, faptul că nu au fost informări către Adunarea Generală a Acționarilor, că nu există publicări în Monitorul Oficial ale convocărilor ședințelor AGA – partea a 4-a, că nu există niciun plan de management sau că unele contracte de mandat sunt nule, conform Ordonanței de Urgență 109.

Nu veneau la muncă, dar luau salariu!

Totodată, au fost destituiți din funcție și trei șoferi care figurau pe ștatul de plată la Salubrizare Fapte 5 S.A. și care erau încadrați și la societatea Infrastructura DF5 S.A., deci erau angajați în două societăți comerciale.

La Salubrizare nu veneau la serviciu, motiv pentru care li s-a desfăcut contractul de muncă. Se vor face verificări și la Infrastructură, pentru că, potrivit unor informații venite din rândul angajaților Primăriei, cei trei nu se prezentau nici la această societate.

O informare în detaliu referitoare la cele discutate și decise astăzi o va face Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, în cadrul primei ședințe a Consiliului Local, acționar majoritar al Salubrizare Fapte 5 S.A., ședință în care edilul va propune interimatul pentru consiliul de administrație și directorul general, până la organizarea selecției membrilor în Consiliul de Administrație în baza OUG 109/2011, procedură care este deja în curs de derulare.

Începând de luni, în sectorul 5, polițiștii locali încep să fugărească bucureștenii care aruncă gunoaie pe jos.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button