A fost testat sistemul VAR de pe Arena Națională. Începutul a fost anevoios, însă problemele s-au remediat

20 iul. 2022
66 Afișari
A fost testat sistemul VAR de pe Arena Națională. Începutul a fost anevoios, însă problemele s-au remediat
A fost testat sistemul VAR de pe Arena Națională. Începutul a fost anevoios, însă problemele s-au remediat | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

În data de 17 iulie 2022, la meciul ce a avut loc pe Arena Națională a fost testat pentru prima dată sistemul VAR ce a fost instalat în perioada 4-11 iulie.

Cum a decurs testul sistemului VAR de pe Arena Națională

În cadrul meciului dintre FCSB și U Cluj, ce a avut loc în data de 17 iulie pe Arena Națională, a fost pentru prima dată testat sistemul VAR. Funcționarea acestuia a fost realizată prin intermediul unei televiziuni, informează Primăria Capitalei.

Tehnicienii acestei televiziuni au realizat cablajul carului de emisie la panoul de control al sistemului electric și de fibră optică, înainte de începerea meciului.

Primăria a informat că înainte de începerea meciului specialiștii Companiei Municipale Energetica Servicii au oferit tehnicienilor televiziunii toate specificațiile tehnice de care aveau nevoie pentru a putea accesa rețeaua electrică și de fibră optică la care era cablat carul de emisie.

Cu toate astea, înainte ca meciul să înceapă, tehnicienii televiziunii nu au realizat nici un fel de probe tehnice.

Primăria Municipiului București a transmis următorul mesaj:

După solicitarea primelor verificări în sistemul VAR, s-a constatat disfuncționalitatea sistemului, în sensul în care cablajul în punctul de acces al carului de televiziune era corect realizat, însă cel al monitoarelor de control aflate pe teren era greșit poziționat în punctul de acces pentru fibra optică.

Specialiștii Companiei Municipale Energetica Servicii au fost contactați în pauza meciului, s-au deplasat în zona terenului și au identificat problema tehnică care făcea imposibilă verificarea imaginilor pe monitoarele din teren.

Sistemul a fost montat în perioada 4 – 11 iulie

Primăria Municipiului București, prin intermediul Companiei Municipale Energetica Servicii București, a instalat, în perioada 4-11 iulie 2022, sistemul electric și de fibră optică ce era necesar pentru a putea fi pus în funcțiune sistemul VAR de pe Arena Națională.

Această tehnologie are scopul de a îmbunătății desfășurarea competițiilor sportive ce se vor desfășura pe Arena Națională din București.

Compania Municipală Energetica Servicii a fost cea care s-a ocupat de instalarea:

  • Sistemului de cabluri,
  • Fibrei optice,
  • Panourilor de acces pentru conexiunile cu sistemul video folosit în cadrul VAR.

Sistemul VAR, folosit pentru clarificarea fazelor controversate din timpul meciurilor, este posibilă prin intermediul televiziunilor ce difuzează aceste evenimente sportive.

Cookies