A fost sau n-a fost regizată bătaia de la Oscaruri (şi de ce nici nu contează, de fapt). Plus cronică de rochii

29 mart. 2022
733 Afișari
A fost sau n-a fost regizată bătaia de la Oscaruri (şi de ce nici nu contează, de fapt). Plus cronică de rochii
Maria Coman: A fost sau n-a fost regizată bătaia de la Oscaruri (şi de ce nici nu contează, de fapt). Plus cronică de rochii

Au fost Oscarurile şi toată lumea vorbeşte acum despre palma lui Will Smith. Bine, probabil că altfel n-ar mai fi vorbit despre Oscaruri, care, în ultimii ani, şi-au pierdut mult din audienţă şi din interes, deci să zicem că poate putem să credem şi că a fost regizat momentul. Dar, dacă a fost regizat, de ce așa?

De ce fix pe subiectul ăsta? Mă rog, o să detaliez un pic mai încolo, dar până atunci mie mi s-au mai părut  două lucruri importante:

  1. Apple a bătut Netflix la premii. Ceea ce e oarecum neaşteptat, ne obișnuiserăm în ultimii ani ca platformele să înceapă să câştige, dar Apple a venit aşa, out of nowhere, şi le-a luat faţa. Oricum, aici e important să vă spun şi unde şi ce filme de la Oscar puteţi să vedeţi, asta desigur dacă vă interesează, căci Oscarurile nu mai sunt demult despre filme. Aşadar, pe HBO MAX vedeţi Drive My Car, Dune şi King Richard. Pe Netflix, The Power of the Dog (oarecum marele perdant, căci a fost nominalizat la 12 categorii şi, în final, a luat un singur premiu), Lost daughter şi Don’t look Up, Being the Ricardos e pe Amazon Prime. Mai sunt multe pe Apple TV ş Disney Plus care nu sunt în România. (Dar chiar, ce idee genială tocmai mi-a venit, să le cerem americanilor bonus platformele, că tot suntem în relaţii excelente acum!)
  2. Rochiile sunt încă în varianta purtabilă, nu s-au întors de tot toate capodoperele alea de nu puteai decât să te rogi să reuşeşti să termini ceremonia fără să te împiedici, fără să-ţi cadă vreo pană prinsă într-un echilibru fragil de 2 fire de păr sau să nu rămâi fără fusta legată cu un fir de mătase de chiloţi. Ce să mai zic despre spaima că, DOAMNE FEREŞTE, te calcă cineva pe trenă. Pare că, momentan, am scăpat de astea. Ba mai mult, Kirsten Stewart a fost în pantaloni scurţi (am putea comenta picioarele netonifiate, dar n-ar fi elegant şi mai şi trăim în epoca în care ne acceptăm aşa cum suntem că altfel e foc), Uma Thurman a fost impecabilă, dar n-ai fi văzut aşa ceva la Oscar. Şi, în general, am tot văzut pe covorul roşu ţinute absolut ok din punctul meu de vedere, că nu sunt critic de modă şi nici vreo socialite cu drept de veto în mondenul românesc şi internaţional.  Bine, am văzut şi nişte orori, că nu se poate altfel, una dintre ele chiar a Jadei Smith, de la care a şi pornit scandalul despre care vorbeşte toată lumea. Ce n-am reuşit vreodată să înţeleg e cum case mega tari şi cu mega designeri reuşesc uneori să o dea în bară atât de spectaculos (vezi Maggie Gillenhall anul ăsta cu Schiaparelli ăla ca un T, dar sunt şi alte exemple dramatice, doar că n-am timp să le caut, vă las aici un fel de clasament al Marie Claire )  

Acum, să ne întoarcem la problema pentru care ne-am adunat aici. A fost sau n- a fost regizat scandalul dintre Will Smith şi Chris Rock? Dacă a fost, de ce a fost regizat? Dacă n-a fost, de ce n-a fost regizat? Pe scurt, din ce mi-am dat eu seama, Will Smith reacționează la o glumă a lui Chris Rock în care el pare că se referă la boala soţiei lui (Jada suferă de alopecie), se ridică, îl pocneşte şi pe urmă vociferează în sală. Habar n-am dacă a fost regizat sau nu, dar dacă n-a fost regizat, ne arată că subiectul e unul extrem de sensibil pentru Will Smith, că probabil soţia lui suferă mult din cauza acestei afecţiuni şi că e momentul să depăşim odată pentru totdeauna genul ăsta de glume şi de bullying. Nu e nimic diferit de „aragaz cu patru ochi” sau de alte glume proaste de pe când eram noi în generală. Dacă a fost regizat, well, a fost bine regizat, toată lumea vorbeşte despre Oscaruri, ceea ce nu s-a mai întâmplat de foarte multă vreme.

Dar problema rămâne aceeași, a violenţei și a bullyingului pe care Oscarurile, dacă totul e regizat, tocmai le legitimează din nou. 

Nota B365.ro: Până se limpezesc apele cu Will Smith și Chris Rock, lăsăm și noi mai jos câteva lucruri mult mai clare:

Cookies