A fost reținută persoana care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern

29 mart. 2021
100 Afișari
A fost reținută persoana care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern

Un tânăr în vârstă de 25 de ani din București, cu afecțiuni psihice, a fost reținut luni de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1,în cazul amenințării cu moartea aduse actriței Maia Morgenstern.

A fost reținută persoana care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern

Tânărul este acuzat de amenințare pe criterii de etnie și religie.

„La data de 27.03.2021, suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea amenințări cu moartea și cu alte vătămări la adresa pesoanei vătămate și la adresa angajaților Teatrului Evreiesc de Stat”, au anunțat procurorii într-un comunicat de presă.

Dosarul a fost declinat Parchetului Judecătoriei Sectorului 3, potrivit G4Media.ro.

Duminică, un echipaj de poliție, însoțit de mama tânărului, s-a deplasat la domiciliul acestuia pentru a ridica echipamentul informatic folosit, urmând a fi predat de bunăvoie, potrivit sursei citate.

Actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea și a depus plângere la poliție. Amenințările cu moartea o vizau și pe fiica sa, iar în scrisoarea primită actrița era informată că și toți colegii ei vor fi omorâți. La finalul mesajului antisemit autorul a scris „din partea partidului AUR”.

Președintele formațiunii, George Simion, susține că este vorba despre o „intoxicare incalificabilă” și anunță că persoana care a trimis mesajul nu este membru al partidului pe care îl conduce.

Cookies