A fost reamenajată grădina publică Elefterie din București. Lucrările au costat 272.505 de lei

11 oct. 2022
1002 Afișari
A fost reamenajată grădina publică Elefterie din București. Lucrările au costat 272.505 de lei
A fost reamenajată grădina publică Elefterie din București. Lucrările au costat 272.505 de lei. Sursa foto: Facebook/ Comunicare Primăria Sector 5

Grădina publică Elefterie din București a fost reamenajată, iar mobilierul urban a fost recondiționat. Primăria Sectorului 5 anunță că lucrările au durat 5 săptămâni și au costat 272.505 de lei.

A fost reamenajată grădina publică Elefterie din București

Lucrările de reamenajare au fost impuse de starea avansată de degradare a grădinii publice Elefterie, anunță Primăria Sectorului 5.

Autoritatea locală transmite că a finalizat amplele lucrări de reabilitare. A fost reamenajată o suprafață de 690 m2 de spațiu verde, astfel:

  • a fost montată o instalație de aspersie și gazon rulou,
  • au fost refăcute integral aleile parcului, cu o suprafață de 315 m2.

Totodată, a fost recondiționat mobilierul urban, iar băncile existente au fost refăcute și repoziționate, în ton cu peisagistica parcului.

Bugetul alocat pentru reamenajarea grădinii publice Elefterie a fost de 272.505 lei, iar lucrările au fost finalizate în 5 săptămâni.

„Primăria Sectorului 5 își propune creșterea calității vieții, extinderea spațiilor verzi și îmbunătățirea gradului de protecție pentru mediul înconjurător, astfel încât lucrările de reabilitare, reamenajare și extindere a spațiilor vor continua în mai multe locații din Sectorul 5”, anunță PS5 într-o postare pe Facebook.

Grădina publică Elefterie se află în cartierul Cotroceni.

Reparații prin Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 anunță că echipele de reparații lucrează „de zor” la reabilitarea străzilor din sector. Autoritatea locală promite să schimbe „fața sectorului 5 stradă cu stradă și alee cu alee”.

Sursa foto: Facebook/ Infrastructură 5

„Aici doar un exemplu! Noi lucrăm în permanență la decopertare și turnare asfalt pe Calea Rahovei. Vom reface trotuarele, bordurile, străzile și vom da zonei un aspect cât mai plăcut”, anunță sursa citată.

Un alt exemplu dat de sursa citată: reabilitarea străzilor la intersecția dintre Șoseaua Viilor și Strada Ștefan Hepiteș.

Cookies