A fost realizată autopsia turistului grec ce a murit în accidentul de la Pasajul Unirii din București. Care a fost cauza decesului 

27 dec. 2022
1695 afișări
A fost realizată autopsia turistului grec ce a murit în accidentul de la Pasajul Unirii din București. Care a fost cauza decesului 
A fost realizată autopsia turistului grec ce a murit în accidentul de la Pasajul Unirii din București. Care a fost cauza decesului | Sursă foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Institutul de Medicină Legală Mina Minovici a realizat autopsia turistului grec ce a murit în urma accidentului tragic ce a avut loc la Pasajul Unirii din București. Familia acestuia a venit marți, 27 decembrie 2022, la INML pentru a recunoaște cadavrul.

A fost realizată autopsia turistului grec ce a murit în accidentul de la Pasajul Unirii

Autopsia turistului grec ce a murit în accidentul extrem de grav ce a avut loc vineri, 23 decembrie, în Capitală a fost finalizată. Medicii legiști din cadrul INML a transmis că rănile suferite de acesta au fost atât de grave încât nu exista nici o șansă ca bărbatul să supraviețuiască, informează Antena 3 CNN.

Conform raportului semnat de medicii legiști, turistul a suferit:

  • Leziuni incompatibile cu viața,
  • Politraumatism extrem de grav în zona toracică.

Familia bărbatului a mers astăzi la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici pentru a recunoaște cadavrul și a-l prelua în vederea repatrierii. Printre membri familie se aflu fiul și soția acestuia. Femeia a fost recent externată din spital și avea mai multe bandaje în zona capului.

Prima declarația a șoferului care conducea autocarul

Șoferul ce conducea autocarul care a rămas blocat în limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii a dat prima declarație pentru presa elenă. Acesta a transmis că nu exista nici un semn ce i-ar fi interzis accesul în pasaj.

De asemenea, bărbatul a informat presa elenă că după impact nu a crezut că vor exista pasageri care să scape cu viață.

Iată declarația acestuia, conform Antena 3 CNN:

Din păcate, am luat decizia să mă îndrept spre tunel. Nu era niciun semn că ar fi fost interzis. Era momentul rău. A fost ca și cum un tren ne-a lovit. Totul s-a întâmplat într-o secundă. După impact, nu credeam că cineva va scăpa cu viață.

Am auzit strigăte și plâns peste tot! Am fost șocat și incapabil să reacționez! Din păcate, eu eram la volan. Putea fi altcineva.

Dacă bara de metal nu ar fi fost atât de grea, nu am fi fost răniți, am fi fost în viață și acum ne-am fi plimbat prin București.

Sunt gata să apar în Justiție, ori de câte ori mă cheamă! Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat! Nimeni nu ar fi putut evita!

Avocatul șoferului grec a declarat că familia bărbatului ce a decedat va depune cu siguranță plângere.

Astăzi s-a făcut autopsia. Cu siguranță vor depune plângere! Și sunt îndreptățiți să facă chestia aceasta pentru că au trecut prin clipe foarte grele. Poate semnul acela avea o tonă sau mai mult, a rupt autocarul în două! A omorât un om, cine știe ce se mai putea petrece.

De asemenea, acesta a tras atenția asupra faptului că din luna septembrie și până acum au avut loc șapte accidente la intrarea în Pasajul Unirii din București, iar autoritățile caută vinovații printre șoferi.

Toate chestiile astea oare sunt întâmplătoare? Eu cred că poate nu a fost bine prinsă pentru că nu se putea desprinde. Cred că sunt conștienți oamenii ăștia care fac lucrările. Este ceva extrem de grav și acolo este răspunderea, la ei, a declarat avocatul șoferului grec.

Cookies