A fost realizată autopsia femeii ucise de căini lângă Lacul Morii din București. Medicii legiști anunță care a fost cauza decesului

23 ian. 2023
935 Afișari
A fost realizată autopsia femeii ucise de căini lângă Lacul Morii din București. Medicii legiști anunță care a fost cauza decesului
A fost realizată autopsia femeii ucise de căini lângă Lacul Morii din București. Medicii legiști anunță care a fost cauza decesului | Foto simbol: Pexels

Medicii legiști din cadrul Institutului de Medicină Legală Mina Minovici (INML) au anunțat că a fost terminată autopsia femeii ucise de o haită de câini sâmbătă, 21 ianuarie 2023, în zona Lacul Morii.

Ana a fost mai fost atacată și în trecut de animalele străzii, în aceeași zonă din București.

A fost realizată autopsia femeii ucise de căini pe Lacul Morii

Medicii INML au transmis care a fost cauza morții Anei. Femeia a fost atacată de mai mulți câini fără stăpân în timp ce alerga pe malul Lacului Morii din Sectorul 6.

Din primele informații, se pare că femeia a murit deoarece i-a fost secționată artera femurală, în urma atacului maidanezilor.

Leziunile majore produse de mușcăturile câinilor au fost incompatibile cu viața. Hemoragia externă a fost masivă și a condus la deces.

Mușcăturile au produs leziuni și la nivelul unor vase de sânge mari, inclusiv artera femurală, au precizat surse judiciare pentru publicația Gândul.

Femeia fusese atacată de câini și în 2022, în aceeași zonă

Ana, femeia de 44 de ani, era parte dintr-un club sportiv din Capitală. De asemenea, aceasta era și voluntar în cadrul mai multor asociații și ONG-uri care se ocupă de protecția mediului înconjurător. În trecut, aceasta ar fi lucrat la Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului București.

Femeia mai fusese atacată, în aprilie 2022, de câinii fără stăpân de pe lângă Lacul Morii. La acea dată, Ana a scăpat cu viață, însă rănile suferite de aceasta au fost grave.

În cursul acestei săptămâni urmează să fie realizate audieri în cauză. Acestea sunt instrumentate de către Parchetul de lângă Tribunalul București.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a început de duminică, 22 ianuarie 2023, o acțiune de prindere a câinilor fără stăpân ce umblă liberi în zona Lacul Morii.

Digul de la Lacul Morii este o zonă des frecventată de alergătorii din București. Câinii maidanezi, extrem de agresivi, ce umblă liberi în această arie reprezintă un pericole pentru oamenii ce desfășoară activități în acea zonă.

Cookies