A fost prins hoţul care se dădea drept angajat la Enel şi fura banii din casele bucureştenilor

de:
07 mart. 2013
1 Afișari
A fost prins hoţul care se dădea drept angajat la Enel şi fura banii din casele bucureştenilor

Din cercetările întreprinse de către judiciariştii bucureşteni a reieşit faptul că suspectul, profitând de vârsta înaintată a victimelor şi sub pretextul că este angajat al unei societăţi de distribuţie a energiei electrice, ar fi pătruns în locuinţele acestora, de unde ar fi sustras mai multe sume de bani, prejudiciul total fiind de peste 17.000 de lei.

Poliţiştii bucureşteni au reuşit documentarea activităţii infracţionale a acestuia, stabilind faptul că, începând cu luna noiembrie 2010 şi până în luna ianuarie a.c., suspectul, sub pretextul sus-menţionat, ar fi pătruns în patru locuinţe din sectorul 5 al Capitalei de unde, profitând de neatenţia părţilor vătămate, ar fi sustras diverse sume de bani, precum şi mai multe bunuri.

Astfel, într-unul din cele patru cazuri, poliţiştii au stabilit în sarcina suspectului faptul că acesta ar fi sustras din locuinţa părţii vătămate o cutie din lemn în care se afla suma de 10.000 lei. De asemenea, judiciariştii bucureşteni au mai obţinut indicii temeinice cu privire la sustragerea de către aceeaşi persoană, dintr-o altă locuinţă, a unei borsete în care se aflau suma de 2.000 lei şi trei livrete C.E.C.

Cercetările sunt continuate în aceste cazuri de către poliţiştii bucureşteni sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia, cu suspectul în stare de arest.

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei recomandă să nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat. Totodată, lpoliţiltii ssusţin că nu ar trebui să furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii.

Sfaturi pentru a nu cădea victimă hoţilor

Manifestaţi precauţie şi atenţie atunci când la uşa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care declară că sunt reprezentanţii a diferite instituţii sau societăţi. Solicitaţi legitimaţia de serviciu şi buletinul de identitate şi reţineţi numele, prenumele şi eventual, seria ori numărul documentului prezentat.

Dacă aveţi cel mai mic dubiu cu privire la realitatea celor afirmate de aceste persoane, nu ezitaţi să contactaţi instituţiile pe care pretind că le reprezintă, pentru a vă convinge de veridicitatea celor ce v-au fost spuse.

Totodată, nu ezitaţi să sesizaţi acest lucru poliţiei, atunci când cele afirmate nu se confirmă sau când aveţi dubii temeinice cu privire la realitatea celor ce vă sunt comunicate de către aceste persoane.

Nu lăsaţi astfel de persoane să vă oprească din realizarea acestor minime verificări sub pretextul că se grăbesc. O persoană serioasă nu va avea nimic împotriva acestui lucru şi va aştepta afară până vă veţi convinge de realitatea celor afirmate.

Nu uitaţi să păstraţi uşa închisă până terminaţi aceste verificări. În situaţia în care persoanele ezită să se identifice, nu continuaţi discuţia cu ele şi anunţaţi poliţia.

Cookies