ARHIVA B365

A fost otrăvită procuroarea lui Vântu? Anchetă în Germania

Mircea Slăvilă, fratele procuroarei, încearcă de 10 ani să afle de ce a murit sora lui, subit, la doar 44 de ani. Aceasta s-a îmbolnăvit subit în 2005, când a căzut pe jos chiar în biroul său de la DNA, în chinuri groaznice. După un an de suferință, a murit, la 44 de ani. 
Ancheta în acest caz a bătut pasul pe loc până la începutul acestui an, când un judecător de la Tribunalul Bucureşti a decis redeschiderea cazului şi au fost luate deja primele măsuri.
„Au fost audiaţi medicii care au îngrijit-o, nepotul meu şi soţul Luminiţei. Printr-o adresă oficială de la Parchet, Institutul de Medicină Legală va pune la dispoziţie probe toxicologice care vor ajunge la un laborator din Germania, unde medicii vor stabili dacă Luminiţa a fost otrăvită, aşa cum cred, probă decisivă pe care o voi plăti din banii mei. Principalul suspect, din punctul meu de vedere, rămâne soţul ei”, a declarat medicul Mircea Slăvilă, pentru Libertatea.

Un judecător de la Tribunalul București, a hotărât, în februarie, redeschiderea dosarului morții procuroarei Luminița Șega, cea care s-a ocupat de dosarul privind devalizarea FNI. În acest dosar inculpat era Sorin Ovidiu Vântu.

Judecătorul Udroiu a trasat procurorilor sarcina de a efectua noi analize toxicologice într-un laborator specializat, chiar și din afara țării, dar și de a o audia pe Ioana Maria Vlas, cunoscută drept mama FNI, informează Realitatea.net.

Familia Luminiței Șega a susținut că aceasta ar fi fost intoxicată, constant, cu aluminiu. Cazul a fost anchetat mai bine de șase ani de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, însă nu s-a ajuns la nicio concluzie, dosarul fiind clasat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button