A fost montată o parte din trotuarul rulant de la Pasajul Basarab. GALERIE FOTO

de:
17 mai 2012
0 Afișari
A fost montată o parte din trotuarul rulant de la Pasajul Basarab. GALERIE FOTO

După o întârziere de peste şase luni, trotuarul rulant de la Pasajul Basarab prinde contur. O parte a fost deja montat pe peronul 1 al Gării de Nord, iar întregul proiect ar trebui finalizat în iunie.

„Trotuarul va porni cam de la 10 metri distanţă de staţia de metrou Basarab, cea dinspre Gara de Nord şi va continua pe peronul 1 al Gării de Nord. Este peronul cel mai lat şi singurul care ne permitea montarea unui trotuar rulant. Trotuarul se va opri cam la 4 metri de una din clădirile de la Gara de Nord, o clădire în care se află deja un restaurant şi un oficiu poştal”, au explicat pentru B365.ro, surde din cadrul Primăriei Capitalei.

Trotuarul este format din trei tronsoane de câte 80 de metri fiecare. Trotuarul va fi bidirecţional şi va avea şi o copertină pentru protecţia călătorilor.

Odată cu finalizarea trotuarului rulant, în luna iunie, va fi terminată şi staţia intermodală de la Pasajul Basarab. Aceasta este cea mai mare din ţară şi reuneşte o linie de tramvai pe pod, 3 linii de tramvai sub pod, linii de autobuz şi troleibuz, linii de metrou, 2 gări de cale ferată la care se adaugă spaţii special amenajate pentru taxiuri şi 2 autogări pentru transport intern şi internaţional. Staţia are două căi de acces: una pe Calea Griviţei şi una pe bulevardul Dinicu Golescu.

Contractul pentru realizarea staţiei intermodale a fost semnat cu grupul industrial german ThyssenKrupp şi are o valoare de 12,4 milioane lei (2,88 milioane euro)

Cookies