A fost modificat concursul de admitere pentru Facultatea de Jurnalism a Universității din București. Noutățile se aplică începând cu luna iulie 2023

20 feb. 2023
139 Afișari
A fost modificat concursul de admitere pentru Facultatea de Jurnalism a Universității din București. Noutățile se aplică începând cu luna iulie 2023
A fost modificat concursul de admitere pentru Facultatea de Jurnalism a Universității din București. Noutățile se aplică începând cu luna iulie 2023 / Sursa foto: Facebook Facultatea de Jurnalism

Pentru Facultatea de Jurnalism a Universității din Bucureşti, admiterea din iulie la studii universitare de licență va veni cu câteva schimbări. În acest an, instituția de învățământ superior scoate la concurs locuri la Jurnalism, Comunicare și Relații publice, Publicitate. Concursul de admitere va fi modificat din iulie 2023.

Concursul de admitere pentru Facultatea de Jurnalism a fost modificat

Concursul de admitere pentru Facultatea de Jurnalism a Universității din Bucureşti a fost modificat. Astfel, conducerea Facultății a comunicat noutățile prin intermediul unui comunicat postat pe pagina de Facebook a instituției:

Nota finală a candidatului la examenul de admitere va fi compusă din: 50% examenul scris şi 50% media de la examenul de bacalaureat. Examenul scris va consta în două probe: Test grilă vocabular (25%) şi Argumentare (25%). Ultimele medii egale de la examenul scris se vor departaja în ordine descrescătoare prin nota de la testul grilă de vocabular şi proba de argumentare.

Conform informațiilor transmise de Agerpres.ro, decanul FJSC, Antonio Momoc a spus că pentru viitorii jurnaliști sunt foarte importante cultura generală, gândirea critică și creativitatea, reprezentând trăsături fundamentale pentru o carieră în jurnalism.

Legat de prezentarea ofertei educaționale a Facultății de Jurnalism a Universității din București, prodecanul FJSC, Dan Podaru a declarat că:

Studenţii Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, împreună cu cadrele didactice, se vor deplasa în câteva licee din Bucureşti şi din ţară în cadrul Caravanei oficiale a facultății, ce va avea loc în intervalul 20 martie – 20 aprilie, sub organizarea şi cu participarea decanului şi a mea, pentru a prezenta oferta educațională a FJSC şi noutățile examenului de admitere din acest an. Selecția candidaților este una riguroasă în instituţia noastră, facultatea de jurnalism şi comunicare s-a distins întotdeauna prin examenul scris de admitere

Calendarul admiterii

  • 3-13 iulie – înscrierea candidaților (online)
  • 14 iulie – verificări dosare candidați înscriși/finalizare validări candidați
  • 15 iulie – programarea la sală pentru examene
  • 17-19 iulie – desfășurarea examenelor, astfel: 17 iulie – CRP, 18 iulie – Publicitate, 19 iulie – Jurnalism.
  • 19-28 iulie – corectură, afișare liste, confirmări, finalizarea procesului de admitere.

Candidaţii se pot înscrie la examen la mai multe specializări. Taxa de înscrierea la examenul de admitere pentru o specializare este 250 de lei, pentru două specializări – 350 de lei, iar pentru trei specializări – 450 de lei.

Cookies