BACALAUREAT 2014. A fost lansată prima platformă de pregătire LIVE, la distanță, pentru Bacalaureat

de:
15 apr. 2014
0 Afișari
BACALAUREAT 2014. A fost lansată prima platformă de pregătire LIVE, la distanță, pentru Bacalaureat

BACALAUREAT 2014. Primul proiect lansat sub platforma BacLive este un site dedicat pregătirii la Limba Română și Matematică pentru Bacalaureat și examenul de Evaluare Națională. „BacLive este prima platformă de pregătire live dezvoltată integral în România, inițiativa noastră propunându-și să îmbunătățească sistemul de învățământ din Romania prin oferirea de lecții accesibile și atractive pentru elevi”, a declarat Laurențiu Faur, Project Manager BacLive.

El a precizat că, începând cu 15 martie, data de când platforma a devenit activă, programul a fost testat de mai mulți elevi din țară, fiind apreciat și primit cu mare interes și entuziasm atât de elevi și părinți, cât și de profesori, platforma fiind îmbunătățită și adaptată nevoilor reale ale elevilor din România.

Potrivit reprezentantului LiveStudies, Cosmin Pachiu, „LiveStudies asigură suportul tehnologic pentru buna desfășurare a programului BacLive, prin platforma online care oferă comunicare față în față între participanți aflați la distanță, care astfel au posibilitatea de a se conecta și a colabora în aceeași cameră virtuală, utilizând tehnologii moderne”, scrie Agerpres. 

BACALAUREAT 2014. „Tehnologia și soluțiile de colaborare dezvoltate de LiveStudies schimbă modul de interacțiune online. Misiunea noastră este de aduce oamenii împreună în mediul online, facilitând interacțiunea și colaborarea din locații diferite, în mod natural și intuitiv”, a precizat Pachiu. La rândul său, Ritu Cazacu, Project Manager al Centrului Pregătire BAC, a susținut că „rata de reușită la examenul de Bacalaureat din anul 2013 pentru elevii care au ales Centru Pregătire BAC a fost de 97%”.

„La acest rezultat au contribuit interacțiunea cu elevii, metodele avansate de pregătire, precum și sesiunile de consiliere în carieră, nutriție și discuțiile cu un psiholog pentru depășirea obstacolelor. Următorul pas în dezvoltarea Centrului Pregătire Bac este acela de a oferi elevilor din orice parte a țării posibilitatea de a beneficia de programul nostru, acest demers fiind acum posibil online prin platforma BacLive. Sistemul a fost deja accesat și testat cu succes de către 15 elevi”, a apreciat Ritu Cazacu.

El a spus că „tehnologic vorbind, platforma suportă 100 de elevi”, menționând însă că „preferă” lucrul cu șase elevi.

În prezent pentru BacLive lucrează 16 profesori, 4 fiind efectiv înscriși în program. Site-ul www.baclive.ro este disponibil începând cu 15 martie și oferă un curriculum complet pentru cele două materii, combinând elemente vizuale și interactive pentru a face procesul de învățare cât mai eficient și plăcut.

BACALAUREAT 2014. Programul include 35 de ședințe de pregătire live în care elevii pot interacționa în timp real cu profesorul, toate sesiunile fiind arhivate iar elevii putând revedea și repeta lecțiile în cazul în care doresc să aprofundeze anumite elemente.

Centru Pregătire BAC(www.centrupregatirebac.ro) este un centru privat de studiu, care oferă o abordare individuală a pregătirii elevului, folosind metode educaționale adaptate fiecărui copil. Metodele de predare și curriculumul iau în calcul nivelul de pregătire al fiecărui elev și includ ore de pregătire pentru examenul de Bacalaureat (matematică, limba română, geografie, biologie, chimie, etc), consultanță în nutriție și psihologie, precum și ore de consiliere în carieră. Echipa CPB de profesori, consilieri și psihologi lucrează îndeaproape cu elevii și părinții de-a lungul sesiunii de pregătire, ajutându-i să depășească obstacolele inerente unui program intensiv de pregătire.

LiveStudies este un start-up pentru dezvoltarea de sisteme tehnologice, care au ca scop folosirea mediului virtual pentru a genera și împărtăși idei. Aplicațiile dezvoltate sub umbrela LiveStudies transformă spațiile uni-dimensionale în spații de lucru colaborative și interactive și creează o singură lume prin unificarea dimensiunilor reale și virtuale.

BACALAUREAT 2014. Potrivit site-ului www.centrupregatirebac.ro, costurile pachetelor de meditații sunt de 2.165 de lei, o singură materie de an (35 de ședințe de meditați; 5 ședințe consiliere; 2 ședințe de nutriție — plata în 2 tranșe egale; 4.023 de lei, două materii de an (70 de ședințe; 5 ședințe consiliere; 2 ședințe de nutriție — plata în 3 tranșe egale și 5.675 de lei, trei materii de an (105 ședințe; 5 ședințe consiliere; 2 ședințe de nutriție — plata în 4 tranșe egale).

Cookies