A fost incendiu de vegetație azi-noapte lângă București. Un fulger a aprins miriștea din Corbeanca | FOTO

06 aug. 2021
3200 Afișari
A fost incendiu de vegetație azi-noapte lângă București. Un fulger a aprins miriștea din Corbeanca | FOTO
A fost incendiu de vegetație azi-noapte lângă București. Un fulger a aprins miriștea din Corbeanca | FOTO sursa foto: captura video

Aseară cerul Capitalei a fost presărat cu nori întunecați, iar o furtună cu tunete și fulgere a fost văzută deasura Bucureștiului. Totuși, se pare că aceste fenomene ale naturii au produs un incendiu de vegetație în Corbeanca, unde miriștea a luat foc aproape de case. Din fericire, focul a fost stins rapid și nu s-a putut extinde.

Un periculos incendiu de vegetație s-a aprins din senin joi seara în localitatea Corbeanca, aproape de București. Din primele informații se pare că miriștea din zonă, adică vegetația uscată, a luat foc după o furtună cu fulgere care a avut loc joc seara deasupra Capitalei.

Incendiu de vegetație în Corbeanca

Un incendiu de vegetație, printre primele din România am putea spune, s-a întâmplat chiar aseara, în nordul Bucureștiului, în localitatea Corbeanca din județul Ilfov. Mai mulți martori au postat pe rețele de socializare imagini cu flăcările imense care se vedeau în depărtare. oamenii din zonă au transmis că acolo a avut loc o puternică furtună cu fulgere înainte de apariția focului care s-a extins rapid din cauza vegetației uscate care s-a aprins instant.

Nu a existat riscul să se extindă la casele din zonă

Acest incendiu a provocat panică prin zonă, mai ales că localitatea Corbeanca este recunoscută pentru vilele bucureștenilor din zonă care au vrut să fugă de zgomotul orașului. Cu toate acestea, pompierii ISU care au ajuns rapid la fața locului au explicat pentru Digi 24 că nu a existat riscul ca flăcările să ajungă în zona locuită. S-a intervenit cu mai multe autospeciale de stingere, iar incendiul a fost oprit la timp, cu mult înainte ca acesta să aibă șansa de a se extinde.

Anunțul primarului din Corbeanca după incendiu

Valeriu Anton, primarul comunei Corbeanca, a vorbit, aseară, la Antena 3, că incendiul de vegetație a izbucnit pe raza localității pe care o administrează și se manifestă pe aproximativ 500 mp spre direcția Perișului, lângă cartierul de locuințe Flamingo. Se pare că zona aparține de fapt de Balotești și acolo erau construite vreo 100 de case.

„Nu este grav, e departe de case. Politia locala este acolo. Cred ca cineva a dat foc la miriște. E din ceva ce s-a treierat zilele trecute”, a adăugat primarul. El a spus că nu a ajuns încă la fața locului și că focul a izbucnit cu o oră și jumătate în urmă.”, a explicat edilul comunei Corbeanca.

Cookies