A fost inaugurată o nouă creșă în Sectorul 3. Înscrierile se vor desfășura doar online

07 iun. 2022
385 afișări
A fost inaugurată o nouă creșă în Sectorul 3. Înscrierile se vor desfășura doar online
A fost inaugurată o nouă creșă în Sectorul 3. Înscrierile se vor desfășura doar online. Sursa foto: Facebook/ Robert Negoită

Robert Negoiță a inaugurat o nouă creșă în Sectorul 3. Edilul le-a prezentat jurnaliștilor informații despre noua construcție și a asigurat părinții că îi pot aduce pe cei mici aici începând cu această toamnă.

Sectorul 3 are o nouă creșă

Creșa „Trapezului” din Sectorul 3 a fost inaugurată marți, 7 iunie, de către Primarul Robert Negoiță. Ea se află pe Aleea Prevederii, numărul 6.

Potrivit expertizei, în locul acela se afla un corp mic și extrem de vechi, care risca să se prăbușească. Primăria Sectorului 3 a decis să demoleze acea clădire și să construiască creșa, ce are o capacitate mai mare. Noua clădire are circa 300 de metri pătrați.

„Costurile au fost de aproximativ 14 milioane de lei, cu finanțare din fonduri locale. În această sumă sunt incluse și amenajările din curte, utilitățile nu doar clădirea. Capacitatea creșei este de peste 250 de antepreșcolari. Din toamnă, personalul creșei va fi gestionat de Ministerul Educației și tot atunci vom deschide creșa pentru cei mici”, a transmis Robert Negoiță prin intermediul unui video publicat pe Facebook.

Înscrierile se vor face exclusiv online

Copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani vor putea fi înscriși în cadrul celor 17 grupe noi.

Înscrierea celor mici la noua creșă „Trapezului” pentru anul școlar 2022-2023 va avea loc doar online, prin aplicația disponibilă AICI. Înscrierile se fac în perioada 20-24 iunie 2022.

Creșa este amenajată și dotată conform ultimelor standarde europene, iar misiunile acesteia sunt:

  • asigurarea de servicii de îngrijire și de supraveghere a copiilor care o frecventează;
  • dezvoltarea de programe adecvate vârstei, nevoilor, potenţialului de dezvoltare şi particularităţilor acestora.

Proiect pentru toate școlile din sector

Robert Negoiță a ținut să sublinieze că toate școlile din Sectorul 3 vor fi extinse ca suprafață, iar proiectul va fi finanțat prin fonduri europene.

„De altfel, avem un proiect care privește și extinderea școlilor din Sectorul 3 cu fonduri europene. Noi am reabilitat în urmă cu câțiva ani toate școlile pe care le avem în administrare, dar prin acest proiect el vor căpăta o suprafață mai mare și le vom aduce la un nivel mult superior”, a declarat Primarul Sectorului 3.

Cookies