A fost inaugurată harta mormintelor celebrităților din Cimitirul Bellu. Cine a venit cu această idee

13 iul. 2021
1367 Afișari
A fost inaugurată harta mormintelor celebrităților din Cimitirul Bellu. Cine a venit cu această idee
Sursa foto: PostModern

Marți, la Cimitirul Bellu, a fost inaugurată o placă pe care este realizată harta mormintelor celebrităților îngropate în vestitul cimitir din București. Ideea îi aparține ambasadorului Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, care a explicat că la baza acestei inițiative stă pasiunea pe care acesta o are pentru muzica Ioanei Radu, îngropată la Cimitirul Bellu.

Cimitirul Bellu, locul de veci al unora dintre cele mai importante personalități și oameni celebri din istoria României, tocmai a primit în dar o placă pe care este reprezentată harta mormintelor celebrităților îngropate la „Bellu”. Placa a fost inaugurată în cursul zilei de marți, și se află la intrarea în cimitirul bucureștean, potrivit stiripesurse.ro

Ambasadorul Germaniei la București s-a îndrăgostit de muzica Ioanei Radu

Responsabil cu acest proiect cultural este ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, care a declarat că a fost motivat să aducă un omagiu cântăreței de romanțe Ioana Radu. Acesta a declarat că a fost cucerit de vocea artistei și că iarna trecută a dorit să facă o vizită la mormântul acesteia din Cimitirul Bellu, pentru a-i oferi un omagiu.

„Este, de fapt, vorba despre o mică poveste de dragoste, născută din propria mea descoperire a tradiţiei muzicale româneşti (…) Mărturisesc că m-am îndrăgostit în special de Ioana Radu şi interpretarea sa simplă, dar cred eu foarte cuceritoare a romanţelor. Şi iarna trecută, ascultând pentru a mia oară ‘Mi-e dor de ochii tăi adânci’ sau altă romanţă, m-am hotărât să merg să mă înclin pios la mormântul său din Cimitirul Bellu”, a povestit Meier-Klodt.

Panoul celebrităților din cimitir era ruginit și incomplet, spune diplomatul

Din păcate, ambasadorul nu a găsit cu ușurință mormântul Ioanei Radu, deoarece numele acesteia nu apărea pe panoul de la intrare, panou care era extrem de erodat și decolorat.

Cord Meier Klodt a declarat că ideea realizării unui nou panou pentru cimitirul pe care l-a numit „Pere Lachaise de București” se datorează soției sale, Gladys Abankwa-Meier-Klodt.

Ambasadorul a declarat că este un gest simbolic de recunoștință față de România, despre care a spus că a fost extrem de ospitalieră, cu oameni frumoși, unde au trăit nenumărate experiențe frumoase.

„Pentru noi este simbolic că la finalul şederii noastre avem prilejul şi onoarea de a oferi ţării noastre gazdă atât de ospitalieră acest cadou modest”, a mai spus diplomatul german.

„Oamenii mor doar când sunt uitați, sperăm că această plachetă este un mijloc prin care aceste personalități rămân vii”

Soția ambasadorului Germaniei, Gladys Abankwa-Meier-Klodt, a declarat că Cimitirul Bellu este o veritabilă bijuterie arhitecturală și peisagistică.

„Se spune că oamenii mor de tot doar când sunt uitaţi, aşa că sperăm că această plachetă este un mijloc prin care aceste personalităţi ilustre rămân vii.”, a declarat aceasta.

Înaintea inaugurării acestei plachete a avut loc o slujbă de parastas, condusă de Varlaam Ploieșteanul, episcop-vicar-patriarhal.

„Cei care vor vizita în viitor cimitirul acesta au un instrument foarte util la îndemână pentru a şti cu exactitate unde trebuie să meargă pentru a depune o lumânare, o floare un semn al recunoştinţei şi iubirii la mormintele acestor personalităţi. Nu le-am nominalizat şi am pomenit pe toţi cei care odihnesc aici, pentru că, finalmente, fiecare persoană este o personalitate”, a declarat preotul.

 

Cookies